Работна среща относно възобновяването на проекта за градска железница в

...
Работна среща относно възобновяването на проекта за градска железница в
Коментари Харесай

Бъдещето на градската железница в Русе обсъждатр в Областната управа днес

Работна среща по отношение на възобновяването на плана за градска железница в Русе ще се организира през днешния ден от 10.00 часа в Зала 1 на Областната администрация.

Инициативата е на Сдружението на някогашните регионални шефове, като преди месец тя получи поддръжката и на министъра на превоза и известията Николай Събев.

В рамките на полемиките заместител регионалният шеф Людмил Христов ще показа къса презентация по отношение на опциите за осъществяване на плана. Идеята е да се обезпечи бърза връзка в границите на към половин час сред централната градска част и региона на някогашния Комбинат за тежко машиностроене (КТМ), Източна и Западна промишлени зони, Безмитна зона и Индустриален парк в град Русе, както и връзка с град Мартен и други обитаеми места. Това се чака да облекчи доста трафика в града и да улесни работещите в този периметър. Сред главните плюсове на плана е, че се планува потребление значително на съществуващата инфраструктура, като е належащо да се построи единствено още към километър железопътна линия.

Припомняме, че подобряването на свързаността е приоритет на актуалното държавното управление, като задачата е с изключение на възстановяване на свързаността в страната, по този начин и на инфраструктурните връзки със прилежащите страни.

В диалозите на следващия ден ще взе участие персонално министър Събев и генералният шеф на Държавно дружество „ Национална компания железопътна инфраструктура “ инж. Златин Крумов.

Около 11.30 часа в Зала 1 се планува и конференция за представителите на медиите. След това към 14.00 часа министър Събев ще посети и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, където ще беседва с органите за граничен и митнически надзор по тематиката за понижаване на опашките от чакащи камиони в региона и реализирането на механизма за ускорено прекосяване на границата сред България и Румъния.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР