Работна среща между местната власт на общините Рила и Кочериново

...
Работна среща между местната власт на общините Рила и Кочериново
Коментари Харесай

Работна среща с кметовете на Рила и Кочериново и народните представители

Работна среща сред локалната власт на общините Рила и Кочериново и представители на Народното събрание се организира по самодейност на регионалния шеф инж. Александър Пандурски.

В работния формат на срещата се включиха кметовете на Кочериново и Рила – Иван Минков и Георги Кабзималски, както и народните представители Бойко Клечков и Николай Табаков. Заради служебни задължения не съумяха да участват народните представители Христо Терзийски и Георги Стамов. 

“Ние сме в директна връзка с хората всеки ден. Всички проблеми, даже да не зависят от нас, се чака ние да ги решим или най-малко да вземем някакво отношение ”, споделиха двамата градоначалници. 

В хода на срещата бяха коментирани данните от последното броене на популацията и жилищния фонд на страната. “Въпреки че сме дребна област, ние не сме региона с най-застаряващо население. По данни сме със приблизително за страната. Значи има потенциал и запас да се развиваме като област. Надяваме се страната да откри метод и да помогне, с цел да не продължи обезлюдяването и да не бъдем в класацията с най-ниски приходи в страната ”, споделиха мнение кметовете. 

Те молиха също страната незабавно да откри решение за сметките за ток, с които ще би трябвало да се оправят общините тази зима. “Не ни оставяйте със същите бюджети и идната година, няма да можем да се оправим ”, споделиха още кметовете от Рилското корито. 

Социалните помощи и смяна на политика в тази сфера бе другата коментирана тематика. “Системата сега подтиква хората да разчитат на приемането на помощи, без да търсят интензивно работа. Помощите за отопление също са на база размер на пенсията, което ощетява доста пенсионери, които живеят сами и са с ниски приходи ”, разясниха градоначалниците и приканиха да се създадат промени в този бранш. 

Темата за ВиК мрежата още веднъж бе сложена на дневен ред. Изграждането на довеждащ тръбопровод до Рилското корито е един от целите, за който би трябвало да се откри решение в най-кратък период. 

“Тези срещи ги вършим точно поради това – да се обсъдят проблемите, да се видят разновидностите за решение и всеки от народните представители да спомага с каквото е по силите му. Когато приказваме за проблемите на хората и на обитаемоте ни места в Кюстендилска област, според мен, няма място за партийни разлики и противоборство ”, показа в края на срещата регионалният шеф инж. Александър Пандурски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР