Работим за трансформация на Българската банка за развитие и нова

...
Работим за трансформация на Българската банка за развитие и нова
Коментари Харесай

Експериментите продължават: Министър Стойчева ще трансформира ББР в насърчителна банка

" Работим за промяна на Българската банка за развиване и нова тактика, която да ускори нейната роля като насърчителна банка. Да бъде детайл от цялостното продуктово предложение в поддръжка на дребния и междинен бизнес. Вече работим за това да оценим потенциала ѝ и в подтекста на новата тактика за промяна на ББР ". Това съобщи пред БНР Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа.

По думите ѝ задачата е ББР да поддържа стратегически значими браншове на стопанската система на страната, както и дребния и междинен бизнес, с цел да има той преимущества.

Министър Стойчева изясни, че с подписаното сред Европейската капиталова банка и Българската банка за развиване финансово съглашение в размер на 175 млн. евро ще се поддържат компании, които са наранени от спиране на веригите на доставки и на високите цени на храните и силата поради войната в Украйна:

" Това финансиране ще се дава непосредствено или с финансови медиатори. Подписването на това съглашение сред Европейска инвестиционна банка и ББР демонстрира увеличаващо се доверие към България от европейските институции за надграждане на партньорските ни връзки ".

Тя акцентира, значимо за Министерството на нововъведенията и растежа е да очертае една тактика и ново позициониране на България като дестинация за нововъведения:

" За мен е приоритет да ребрандираме страната ни като място, в което се основават високотехнологични нововъведения, и място, където може да се прави добър бизнес, който да бъде прелъстителен за вложителите ", акцентира тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР