Работим активно и с пълна пара по европредседателството. В София

...
Работим активно и с пълна пара по европредседателството. В София
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Оценките за председателството ни са важни, а те са добри

Работим интензивно и с цялостна пара по европредседателството. В София минаха съвсем 100 срещи, както и доста съвещания в Брюксел. За мен радостното и значимото са оценките. Не е значимо по какъв начин ние се оценяваме, а по какъв начин ни правят оценка. Европредседателството върви дейно, оценките са положителни. Може би леко ни подценяваха, само че ние надминахме някой упования. Това съобщи министърът по европредседателството Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила в предаването "Денят с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

"Не е хубаво сама да се лаская, получаваме статистика. Спрямо тези месеци имаме повишаване на положителни вести за работата, която се прави. Имаме ясно проведени цели, което включва и Западните Балкани, по която тематика обединихме и Европейския парламент. Успеха на едно председателство е да се върви напред ", добави тя.

"По време на срещи с водачи и високопоставени хора, избрани групи се възползват да бъдат чуди. Това е обикновено. Целта оправдава средствата, е постоянно употребен лозунг от страна на опозицията, даже за митингите ", съобщи Павлова по тематиката за митингите по време на срещите с водачите на Европа.

"Ако сме откровени, за това, че европредседателството е надпартийна тематика, то би трябвало да се радваме когато България получава положителни оценки. А не да злобеем ", бе безапелационна Павлова.

"За наш беше приоритет да върнем Западните Балкани като тематика, и ги върнахме на дневен ред в Европа, което е триумф за нашето председателство. Не сме ги залъгвали, че влизат в Европейски Съюз, само че те самите би трябвало да свършат доста работа, с цел да влязат. Ако не изградим добра съгласуваност сред нашите страни, и Европа това значи, че стопански ще пострадаме. Там има младежи, работна ръка, нововъведения и технологии. Най-вече приказваме за мир и сигурност ", съобщи министърът на европредседателството ни по тематиката за Западните Балкани, част от целите на председателството ни.

"Отношенията с Турция са извънредно значими. Имаме нулев напън на външната ни граница с Турция. Съседката ни е сътрудник и като част от НАТО, в енергетиката, стопанската система и сигурността ", съобщи Павлова по тематиката за връзките ни с Турция.

"Русия също е значим стопански сътрудник. За това също би трябвало да имаме значими дипломатически отношение ", приключи Лиляна Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР