Работи се по всички започнати инфраструктурни обекти в страната и продължава стартирането

...
Работи се по всички започнати
инфраструктурни обекти в страната и
продължава стартирането
Коментари Харесай

26 хиляди превозни средства на ден преминават в участъка на Околовръстното на София между Цариградско шосе и „Младост“

Работи се по всички започнати инфраструктурни обекти в страната и продължава стартирането на нови участъци. Всички структури на Министерството на районното развитие и благоустройството са мобилизирани максимално, с цел да запазим темповете на строителство, както до в този момент.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова откакто с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път сред “Цариградско шосе ” и “Младост ”.

„ В този спешен интервал би трябвало да осигурим работа на строителния бранш максимално, тъй че да бъдат заети повече хора в него “, изясни министърът. И добави, че макар извънредното положение, министерството продължава да издава позволения за градеж, като от 13 март са издадени 9. Аврамова е изпратила писмо на НСОРБ с инструкции да не се прекъсват дейностите по инвестиционно проектиране, одобрение и издаване на разрешения за градеж, с цел да продължи строителството в страната.

До края на идната година би трябвало да бъде приключен секторът от п.в. „ Цариградско шосе “ до п.в. „ Младост “ на Софийския околовръстен път. Трасето е над 6 км. Стойността на инвестицията е малко над 142 млн.лв. с Данък добавена стойност.

Проектът планува съществуващият двулентов път да бъде уголемен в 6-лентов и по този начин да се обезпечат по три платна в посока със междинна разграничителна линия. Ще има разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. Ще бъдат построени четири пътни възела – п. в. „ Стар Лозенски път “, п. в. „ Патриарх Герман “, п. в. „ Самоковско шосе “, п. в. „ Младост “, както и три пешеходни надлеза, два моста, както и едно по - огромно оборудване над воден обект.

Регионалният министър акцентира, че трасето е най-натовареният второкласен път в България, като трафикът е от 22 хиляди до 26 хиляди транспортни средства на ден.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР