Работи се по въпроса за регулиране на договорите на доброволците

...
Работи се по въпроса за регулиране на договорите на доброволците
Коментари Харесай

Работи се за регулиране на договорите на доброволците и работодателите

Работи се по въпроса за контролиране на договорите на доброволците и работодателите, сподели в Кюстендил ръководителят на Българския Червен кръст (БЧК) Христо Григоров. Той беше в Кюстендил, с цел да взе участие в годишното отчетно заседание на локалната червенокръстка организация.

" Най-големият проблем е, че в продължение на 30 години се борим за един сериозен акт, който да регламентира положението на доброволците в страната. Не може да има напрежение сред шеф и доброволец, когато доброволецът отива да оказва помощ ", сподели в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция Григоров. Той уточни, че при наводнението в Айтос през предходната година, на третия ден при него е пристигнал възрастен човек - доброволец, който се е оплакал, че е бил уволнен, тъй като, съгласно работодателя му се е отстранил от работа, до момента в който помагал на бедстващите хора.

" Това нещо би трябвало да се контролира. Не може договорът за доброволчество да се трансферира като един парещ картоф от държавно управление на държавно управление. В момента се работи по този въпрос и се надявам, че най-сетне ще успеем да защитим доброволците. Ние сме една от дребното страни в Европа, в която няма правилник. В Германия да вземем за пример, когато доброволците излизат на акция, страната им поема застраховката ", сподели Григоров.

Той уточни, че девизът на БЧК е " обединявай и решавай ". " Ние се сплотяваме и оказваме помощ на хората – това е нашата мощ ", уточни още ръководителят на БЧК. По думите му в страната има към 17 хиляди доброволци.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР