Работи се по подобряването на условията в сектора на пожарната

...
Работи се по подобряването на условията в сектора на пожарната
Коментари Харесай

Разширяват пожарната на ул. „Уилям Гладстон“ в Бургас, проектират и нова служба в ж.к.“Изгрев“

Работи се по подобряването на изискванията в бранша на пожарната край Капчето

Противопожарната работа в Бургас ще бъде разширена с още едно крило – на ул. “Уилям Гладстон “ и ул. “Сливница “, заяви в шефът Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Бургас комисар.

Той посочи, че работят по план за транс-гранично съдействие с турски сътрудници за построяването на новото крило. В него ще има център за съгласуваност, ще се разшири постройката и ще има по-добри условия за прибирането на всички нови коли.

Настоящата работа, която е строена при започване на предишния век към този момент отеснява. Тя е ремонтирана и добре изглеждаша извън, само че извънредно незадоволителна за потребностите на службата.
 Новото крило е многофункционално и ще е доста потребно за бургаските пожарникари
Новата постройка ще се намира на мястото на остарялата сграда, която преди няколко месеца бе разрушена. Техническият план към този момент е подготвен и Флагман.бг се срещна с него. Действително става въпрос за функционална постройка, която ще промени цялостния образ на бургаската пожарна.

Това е следващ план, който създава РДПБЗН Бургас, откакто преди няколко години с евросредства бяха ремонтирани пожарните в Бургас, Созопол и Малко Търново. В основата на тези действия е актуалният шеф комисар Николай Николаев.
 Комисар Николай Николаев е създал визионерска идея за развиването на бургаската пожарна с взор за 30 години напред. Неслучайно той предлага втората противопожарна работа в ж.к. " Изгрев ", защото градът пораства в тази посока. Само през тази година там ще бъдат пуснати в употреба нови жилища с обща повърхност от над 200 хил.кв.м.
Във „ Ф студио “ той за пръв път обществено разкри и друга част от своята идея – построяването на нова работа в ж.к. “Изгрев “.

Първоначалните проекти бяха тя да се намира в ж.к. “Меден рудник “, само че визионерската идея на комисар Николаев е друга – да е в региона на бургаската Жандармерия, с цел да кварталите – ж.к. “Изгрев “, ж.к. “Славейков “, новите и бързо разрастващи се кв. „ Хоризонт “, кв. “Мадика “, както и все по-гъсто обитаемоте кв. “Сарафово “, кв. “Банево “, кв. “Ветрен “ и всички обитаеми места в западната част на общината.

Ж.к. “Меден рудник “ ще бъде подсигурен с противопожарен бранш – в региона на Капчето, който ще покрива потребностите на този комплекс.

Вижте повече от комисар Николай Николаев от гостуването му в подкаста на Флагман.бг:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР