Работи се по идеята в "София Тех Парк" да бъде

...
Работи се по идеята в "София Тех Парк" да бъде
Коментари Харесай

Експортен хъб ще свързва хора с иновативни идеи с инвеститори

Работи се по концепцията в "София Тех Парк " да бъде основан експортен хъб и да се създаде стратегия за свързване на изобретатели и хора с новаторски хрумвания с вложители и финансиращи институции. Това заяви изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия доктор Бойко Таков по време на следващия информативен бизнес конгрес на тематика "Искаш бизнесът ти да пораства? Ние имаме специалисти и ноу-хау ".

Над 1800 български компании към този момент са били показани на разнообразни профилирани конгреси и изложения в страната и чужбина с поддръжката на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. А над 70% от тях пък са съумели да сключат контракти и са открили дълготрайни партньорства.

Д-р Таков е подчертал и върху опциите, които дава Националният иновационен фонд, подкрепил досега 450 плана с 55 млн. лв..

Ръст на оборота, усъвършенствана продуктивност и откриване на нови работни места са най-честият резултат от приемането на средства за консултантски услуги по програмата "Подкрепа за дребния бизнес ", обобщава Мирослав Стоянов, управител на програмата в България. За година и половина от възобновяване на работата по нея в България са утвърдени 40 плана, 20 други компании приготвят документите си за кандидатстване.

Чрез програмата компаниите получават експертна помощ за развиване и напредък в разнообразни области като тактика, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна успеваемост и други. Обикновено утвърждението на плана се получава не по-късно от месец след първата среща с представители на програмата. А месец след привършване на плана банката изплаща грантовата сума, която е 70% от цената на плана.

За да бъдат утвърдени, фирмите, които аплайват, би трябвало да са частни, български, да имат годишен оборот до 50 млн. евро и балансово число до 43 млн. евро и под 250 чиновници. Изисква се и най-малко двугодишна бизнес история. Програмата работи с компании в съвсем всички браншове като се изключи военната активност и произвеждане, тютюнева индустрия, хазарт и финансови услуги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР