Работещите в офис с растения вземат с 20% по-малко болнични

...
Работещите в офис с растения вземат с 20% по-малко болнични
Коментари Харесай

Цветята могат да ни бъдат от полза в офиса

Работещите в офис с растения вземат с 20% по-малко болнични от работещите в неозеленени пространства, установяваха учени от Вагенингенския университет и научното дружество " Фитагорас ", заяви холандския уебсайт " НЛТаймс ".

Растенията понижават броя на дните, в които един чиновник отсъства от работното си място заради заболяване, приблизително с 1,6 на година, считат учените.

Холандските учени са сравнили по какъв начин се трансформира работната атмосфера след слагането на растения в офиса. Те сложили датчици в пространствата, с цел да дефинират физическото изменение на вътрешния микроклимат.

Също запитали чиновниците по какъв начин възприемат работното си място, каква е работната атмосфера, какво е тяхното въодушевление и самочувствие - преди и след слагане на растенията.

 Източник: Thinkstockphotos

Растенията повишили влажността на въздуха в работното помещение приблизително с 5%.

Температурата също станала по-приятна - в офис с растения чиновниците усещали жега или мраз не толкоз внезапно, колкото в офис без растения.

Растенията оказали и забележим резултат върху настроението на чиновниците. Те станали по-позитивни през работното си време, а откакто си тръгнели от работа, по-малко се тревожели за свършеното.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР