Работещите в две изпълнителни агенция - по рибарство и аквакултури

...
Работещите в две изпълнителни агенция - по рибарство и аквакултури
Коментари Харесай

Служители на агенциите по рибарство и борба с градушките на протест за достойно заплащане

Работещите в две изпълнителни организация - по риболовство и аквакултури и " Борба с градушките " излязоха на митинг край село Поповица. От 8 часа протестиращите ще блокират и основния път Пловдив - Хасково.

Хората стачкуват поради ниските си хонорари, които са близки до минималната работна заплата. Чувстват се излъгани, тъй като не са гласувани обещаните им нараствания.

" Защо останаха без нарастване - това би трябвало де попитате тези, които гласоподаваха бюджета в Народното събрание. Това са работещите в двете организации на Министерството на земеделието и храните с най-ниски работни заплати. Те извършват държавна задача и обслужват националната и европейската политика по селско стопанство. На процедура работят за 1000 лева, които като се приспаднат удръжките, стават 760 лева ", изясни представител на синдикатите.

Служителите на двете организации ще продължат с митингите си за почтено възнаграждение, а в случай че не бъдат чути, ще провеждат още затваряния на пътища, може да стигнат и до ефикасни протестни дейности.

Вижте повече в директното включване на Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР