Работещите бедни в страната са между 600 и 800 хиляди.

...
Работещите бедни в страната са между 600 и 800 хиляди.
Коментари Харесай

Работещите бедни у нас са между 600 и 800 хил. души

Работещите небогати в страната са сред 600 и 800 хиляди. Това са хората, които получават приходи от труд, само че те не им стигат да покрият издръжката си на живот. Това сподели общественият министър Бисер Петков и добави, че приходите нарастват. Той посочи пред bTV, че за първото тримесечие междинната заплата у нас е 1208 лв..
По думите му един от лостовете за въздействие на държавното управление върху приходите е размера на минималната работна заплата, а тя е скочила от 510 на 560 лв..
Не е било реализирано съглашение по какъв начин да се пресмята минималното работно заплащане сред обществените сътрудници, само че в управническата стратегия са посочени нейни равнища на повишаване и те се съблюдават, безапелационен е Петков.
Друг метод за въздействие върху живота на хората, живеещи в беднотия, е посредством „ обществените прехвърляния ” като целевите помощи за отопление.
Социалният министър успокои, че в размера на новите помощи е регистрирано покачването на цената на тока, както и индексацията на пенсиите, тъй че средствата да бъдат съответни и да няма изключени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР