Работещите българи имат средно по близо 3000 лева за втора

...
Работещите българи имат средно по близо 3000 лева за втора
Коментари Харесай

Втората ни пенсия - колкото две общо взето добри месечни заплати

Работещите българи имат приблизително по близо 3000 лв. за втора пенсия, насъбрани в персоналните им партиди в универсалните пенсионни фондове, сочат данните на Комисията за финансов контрол към края на 2018-та година, написа в. " Труд ". А в. " Сега " пресмята, че в действителност откакто 5 месеца междинната сума е била над 3000 лв., към този момент е малко под тази граница.
Конкретната сума за всеки човек зависи от годините, през които се е осигурявал и формалните му приходи, върху които са начислявани вноските. Хората на възраст сред 15 и 19 години, които неотдавна работят и се обезпечават, имат по близо 120 лв., насъбрани за техните старини. А хората на 55 - 59 години, които единствено след няколко години ще се пенсионират, имат в универсалните фондове приблизително по 3723 лв.. Това обаче също е доста дребна сума, с цел да обезпечи приемането на прилична пенсия.
Мъжете имат малко повече насъбрани пари за втора пенсия от дамите, сочат данните на КФН. това се дължи на по-високите заплати, които най-често получават представителите на мощния пол. В универсалните ренсионни фондове мъжете имат приблизително по 3137 лв., а дамите - 2840 лв.. В задържителните за работещите жители универсални пенсионни фондове са обезпечени 3,73 милиона души. А доброволни вноски за трета пенсия вършат 628 хиляди души, излиза наяве от даннните на КФН. Средната месечна вноска на обезпечените в универсалните фондове през предходната година е била 54 лв.. А в доброволните месечните вноски са обезпечените са били съвсем два пъти по-високи - приблизително по 104 лв..Чрез тези вноски доста хора се надяват да получават по-високи пенсии на старани. Но с цел да стане това вноските би трябвало да се вършат постоянно и в продължение на доста години. Повечето от вноските в доброволните фондове вършат работодателите в желанието си да дават по-добри условия на труд и да задържат фрагментите си. Хората на възраст сред 15 и 19 години, които неотдавна работят и се обезпечават, имат по близо 120 лв., насъбрани за техните старини. А хората на 55 - 59 години, които единствено след няколко години ще се пенсионират, имат в универсалните фондове приблизително по 3723 лв.. Това обаче също е доста дребна сума, с цел да обезпечи приемането на прилична пенсия.
Мъжете имат малко повече насъбрани пари за втора пенсия от дамите, сочат данните на КФН. това се дължи на по-високите заплати, които най-често получават представителите на мощния пол. В универсалните пенсионни фондове мъжете имат приблизително по 3137 лв., а дамите - 2840 лв.. Само че в действителност доста зависи и в кой фонд сте - от единствено 1397,42 в УПФ " Бъдеще " до 3579,02 в УПФ NN.
В наложителните за работещите жители универсални пенсионни фондове са обезпечени 3,73 милиона души. А доброволни вноски за трета пенсия вършат 628 хиляди души, излиза наяве от данните на КФН. Средната месечна вноска на обезпечените в универсалните фондове през предходната година е била 54 лв.. А в доброволните месечните вноски са обезпечените са били съвсем два пъти по-високи - приблизително по 104 лв..Чрез тези вноски доста хора се надяват да получават по-високи пенсии на старини. Но с цел да стане това вноските би трябвало да се вършат постоянно и в продължение на доста години. Повечето от вноските в доброволните фондове вършат работодателите в желанието си да дават по-добри условия на труд и да задържат фрагментите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР