Работещи в нефтената рафинерия Лукойл протестират в Бургас днес. Те

...
Работещи в нефтената рафинерия Лукойл протестират в Бургас днес. Те
Коментари Харесай

Протест на нефтохиците в Бургас блокира магистрала Тракия

Работещи в нефтената рафинерия " Лукойл " стачкуват в Бургас през днешния ден. Те упорстват за опазване на работните им места. Движението по автомагистрала " Тракия " в региона е блокирано , протестиращите пропущат единствено рейсове на градския превоз и коли за спешна помощ, съобщава БГНЕС.

Недоволството на заетите в нефтената рафинерия е предизвикано от предлагането на ГЕРБ за преустановяване предварително дерогацията на " Лукойл ", която разрешава на рафинерията да работи с съветски нефт. Нефтохимиците се тормозят и от слуховете за възможна продажба на рафинерията. Те оповестиха, че са подготвени да стигнат до жълтите павета в столицата.

" Бургаската рафинерия сега е цел на пиратска офанзива от тайфа политици " , обявиха протестиращите. Те заплашват с групов иск, дружно с премиера Денков, за всички клюки по адрес на " Лукойл ".

„ Като счетоводител декларирам, че „ Лукойл-Нефтохим ” не е просрочил нито един налог , всички заплати и осигуровки са импортирани, всички заплати са действителни ”. Това съобщи Анелия Дачева, счетоводител в нефтопреработвателната компания. Тя е един от нефтохимиците, които излязоха на митинг на кръговото кръстовище на Бургас към София, заяви.

Жена с бебе също е на митинга. Мотивът й да бъде там е, че желае да има къде да се върне на работа, когато й свърши майчинството.

Според президента на Синдиката на българските нефтохимици Павлин Ваковски ръководещите „ употребяват дерогацията като пешка на една шахматна дъска, употребяват и хората ”.

До 12 часа кръговото кръстовище от Бургас към София остава затворено. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР