Работещи от цялата страна участват в националния протест за по-високи

...
Работещи от цялата страна участват в националния протест за по-високи
Коментари Харесай

Протест пред парламента за по-високи доходи

Работещи от цялата страна вземат участие в националния митинг за по-високи приходи, проведен от КНСБ и Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ пред Народното събрание. Мотото на акцията е „ За повишение на приходите и опазване на работните места “.

Основното искане на пристигналите под лилавите и сините флагове на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ е за нарастване на приходите още до края на тази година поради насъбраната близо 20-процентна инфлация досега, както и за бързо приемане на бюджета за идната година, в който да се заложи най-малко 13% растеж на заплатите както в бюджетния бранш, по този начин и в частната сфера.

На трибуната са оратори от разнообразни федерации, синдикати и съюзи, които членуват в КНСБ и КТ „ Подкрепа “ и които приказват за проблемите на работещите в другите сфери – от обучение и опазване на здравето, до превоза и строителството.

Минути преди 12 ч президентът на КНСБ Пламен Димитров разгласи, че акцията е „ единствено началото “, а работеща България има подготвеност да разгласи национална ефикасна стачка.

Служители на пандизите желаеха да получат поддръжка от служебния министър на правораздаването Крум Зарков. От Русе, където означават 30-годишнината на Юридическия факултет на университета, Зарков отговори:
„ Бих подкрепил всички претенции, които са за повишение на приходите. Служебното държавно управление прави това, което е допустимо сега, а точно – да подсигурява, че няма бюджетен безпорядък, като предложи на Народно събрание законопроект, с който се удължава действието на предходния законопроект. Да се надяваме скоро да има ново болшинство, ново държавно управление “.

След края на митинга, протестиращите ще се насочат на автошествие из основни столични булеварди, а в 14.00 ч президентът Румен Радев ще се срещне с водачите на КНСБ и „ Подкрепа “ – Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Заради протестната акция има съществени усложнения в придвижването в столицата, в това число и на наземния градски превоз.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР