Работата за големия град е сериозен ангажимент. Получавах доверието на

...
Работата за големия град е сериозен ангажимент. Получавах доверието на
Коментари Харесай

Фандъкова: Работата за града е бягане на дълго разстояние

Работата за огромния град е сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората, което разреши да се форсира темпото на развиване на София. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред бТВ.

През последните години София се развива, а това е плод на доста работа. Мотивират ме мощно новите планове, новите хрумвания, привличането на нови хора. Разчитам на хората, които работеха съзнателно от самото начало. Работата за града е тичане на дълго разстояние, това не е спринт, добави Фандъкова. Лично е решението ми да се кандидатирам. Имам подготвеност да продължим работата за София. Премиерът Борисов ме поддържа и му благодаря за това, посочи още столичният кмет.

Хората, които работеха за града не са малко, всички тези хора ще продължат да работят, само че нуждая се и от нови хора, нови хрумвания и нова сила. След като предложим на Изпълнителната комисия проектолистата, ще я обявим обществено и ще представим и хората, които остават както и новите хора. Поканила съм разнообразни специалисти от разнообразни сфери на града, както и младежи с млада и нова сила. Работата за града е развой, аз съм се разделяла с доста хора, това са обстоятелства. Когато става дума за доверието на хората, когато доверието е накърнено даже единствено за подозрения за злоупотреби, тогава ние не можем да продължим напред със същата сила, изясни Фандъкова.

За Евгени Крусев, който беше упрекнат от прокуратурата поради ремонта на столичната ул. „ Граф Игнатиев ”, Фандъкова сподели, че това е съответна отговорност. „ Не е още ясно дали има виновност. За „ Графа ” проблеми имаше и в плана, и в осъществяването. По мое гледище беше променян планът още в хода на осъществяването му, означи кметът на София.

Тя е уверена, че в политиката се носи отговорност и за накърняване доверието на хората.

Нямам обвързаности и постоянно съм била безкомпромисна към всички. По мои сигнали са правени тежки инспекции и в общината, и в администрацията, сподели още Фандъкова.

За мен са значими плановете за София. Имам три огромни задания, които съм заложила в програмата за развиване на града – работата за кварталите, дребните улици, паркирането, второ, развиването на София като зелен чист град и трето, дейното въвеждане на технологиите в работата на общината, с цел да сме по-удобни за хората и бизнеса, акцентира Фандъкова.

На въпрос дали се опасява от това, че Мая Манолова влиза в борбата за кметското място на София, Фандъкова отговори: „ Не мога да приказвам за боязън никога, всички претенденти са съществени. Местните избори са огромно съревнование, това е изпит за нас политиците ”.

Попитана дали ще одобри спор сред нея и Мая Манолова, Фандъкова сподели: Нека да забележим графиците и акцията, тогава ще беседваме ”.

„ Това е сериозна кандидатура ”, сподели Фандъкова за кандидатурата на Мая Манолова. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР