Работата в отдалечен режим има много предимства, особено в тези

...
Работата в отдалечен режим има много предимства, особено в тези
Коментари Харесай

За едни - разстояние, за други - бездна

Работата в далечен режим има доста преимущества, изключително в тези моменти, когато физическата непосредственост и пътуването могат да изложат на риск вашето здраве и здравето на другите. Не всеки може да пътува на работа, само че в тези позиции, където е допустимо, това понижава напрежението, усъвършенства часовете, икономисва пари и оставя по-малък екологичен отпечатък. Да не приказваме, че съгласно изследванията той благоприятства осъществяването на задачите.

Но би трябвало ли тези краткотрайни и изключително наложени преимущества да се резервират във времето или да бъдат идентични за всички. В някои случаи домашният офис може да докара до разграничаване сред компанията и нейните сътрудници, липса на прочувствена обвързаност и вследствие на това демотивация и ниска продуктивност. Както написа Мураками: „ това, което за един човек може да е безвредно разстояние, а за друг може да е пропаст “.

Ако желаеме да избегнем неподходящите резултати от разграничаването, наложено от пандемията, би трябвало да дадем приоритет на грижата за страстите на хората, участващи в корпорация. Ето някои рекомендации за това.

Увеличете честотата на виртуалните срещи . Въпреки че имаме споделено пространство, не беше толкоз належащо да се срещаме както в този момент. Преди да разберем, че другият е там до нас, го чувахме да приказва, усещахме присъствието му, душевното му положение, неговата поддръжка... Сега е належащо да се свържем. Ето за какво е добре да планирате, за какво не, ежедневна виртуална среща, на която да виждате хората без маска, да се наслаждавате на усмивката им, да се свързвате с погледа им и да попитате всеки по какъв начин се усеща.

Включете повече хора в срещите.  Ако има хора, които би трябвало да дойдат на работното си място в офиса, е добре те да се свържат на процедура с тези, които остават у дома. Добре е да се включат всички заинтригувани страни, с цел да се построи корпоративна мрежа с обща цел, в която всеки да е от голяма важност и да е значим за останалите.

Засилване на разпознаването.  Сега, когато не е допустимо да се потупате по гърба, да се приближите до масата на другия, с цел да му благодарите за отчет, получен в точния момент или да изпратите усмивка от единия завършек на офиса до другия, е значимо да благодарите обществено и персонално на другите за напъните им и да ги възнаградите за добре свършената работа.

Покажете убеденост.  Разполагаме със системи за дистанционно управление на графици и реализиране на задачите и е редно да ги използваме, само че без да губим от погледа обстоятелството, че делегирането и даването на автономност е най-хубавият метод хората да се усещат виновни за своята задача.

Заедно и поотделно.  За да се поддържа екипният дух, срещите не би трябвало да бъдат единствено по работа. Те също могат да се срещнат, с цел да пият кафето си заедно зад екрана на компютъра и да споделят по какъв начин протича живота им или някоя нова рецепта за готвене, която сме пробвали. 

Има нещо, което фирмите би трябвало да създадат за чиновниците им, които работят от у дома - да се погрижат за технологиите, да обезпечават образование и да компютърни системи на всички членове на корпорацията. И да не забравяме, интернет е главният прозорец на нашите страсти в тези времена. 

Източник: economiahoy.mx

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР