Работата в дом за деца се оказа непосилно бреме за

...
Работата в дом за деца се оказа непосилно бреме за
Коментари Харесай

Работя в дом за сираци и всеки ден плача. Един ден дойде дете, което промени живота ми

Работата в дом за деца се оказа непостижимо задължение за мен. Всяко дете, което идваше при нас, ме трогваше. Тревожа се за тях като за лични деца, тъй че и до момента не разбирам какво ме накара да работя тук.

Съпругът ми към този момент просто ме молеше да напусна работата си и да си намеря нова, тъй като не можеше да понесе да ме гледа по какъв начин се прибирам и рева.

Всички ми споделят да си оставя работата пред вратата, само че не мога, тъй като това не е работа – това са дребни хора, които са се оказали ненужни.

И макар че самата аз неведнъж съм мислила да напусна тази работа, не мога да го направя – та има ли някой там, който да обича тези деца толкоз доста, колкото аз?

Всъщност взех решение да ви опиша не за моята тежка орис, а за историята на едно дете, която към момента не ме оставя безразлична.

Тъкмо се канех да се прибирам, тъй като промяната ми свършваше, когато ни се обадиха от болничното заведение и споделиха, че трансферират едногодишно момченце при нас. Родителите му починали незабавно в автомобилна злополука, само че момчето оживяло и нямало здравословни проблеми.

За страдание и двамата родители били останали сираци, тъй че детето нямало родственици.

След 20 минути при нас пристигна едно хубаво момче на име Витали. Той беше изплашен и разчувствуван, макар че се държеше самоуверено и не пророни нито една сълза от очите си. Но това беше до момента в който беше в положение на потрес.

Подадох му ръка, с цел да се показва, само че той ме хвана с ръчичките си и стартира да плаче. Това не беше елементарна детска нервност с крясъци „ Искам да отида при майка ми! “, „ Къде е майка ми? “ и така нататък

Изглеждаше, че сълзите, които се търкаляха по бузите му, бяха зов за помощ.

Разбрах, че това момче, което ненадейно се оказа без родители на непознато място с непознати, има потребност от помощ и продължих промяната си без да можех да мисля за друго.

Прочетох му приказка и скоро момчето заспа, само че сънят му беше разтревожен, тъй като непрекъснато тръпнеше и въздишаше мощно.

Минаха няколко седмици, откогато Витали стартира да се приспособява към близките, само че всякаква социализация към момента беше сложна за него. Само с мен той можеше да бъде открит. Така че се случи, че единствено на него отделях повече от времето си.

„ И за какво го топлите това сираче? Кому е нужно? – извика ми една от другите служителки строго, само че не можех да я схвана.

И скоро ме уволниха. Да, тъкмо тъй като „ топлех “ дребния Витали. Според управлението съм нямала право да извозвам повече време с него, нито с другите деца, тъй като по този метод го фаворитизирам другите.

Разбира се, не съм имала такива планове, просто желаех да му оказа помощ.

Беше ми елементарно да се сбогувам с работата, само че беше доста мъчно да кажа довиждане на Витали. И когато мъжът ми видя положението ми, предложи да осиновим момчето. Което и направихме. Най-накрая станах майка!

И в този момент всички сме щастливи с хлапе като Витали.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР