Работата по размяната на пленници е бавна, изисква старание и

...
Работата по размяната на пленници е бавна, изисква старание и
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Работата по размяната на пленници е бавна

Работата по размяната на пленници е мудна, изисква усърдие и не би трябвало да бъде смущавана от мнения, съобщи прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По-рано Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на украинския президент, заяви пред медиите, че Киев ще се пробва да реализира размяната на 22 членове на националистическия батальон " Азов ". Батальонът е разгласен за терористична организация от Москва, а те са упрекнати в опит за завладяване на властта в непризнатата от международна общественост Донецка национална република.

Помолен да разяснява това изказване, Песков от своя страна съобщи, че тематиката е сензитивна и сходна работа би трябвало се води " в тишина ".

Делото против членовете на батальона " Азов " стартира на 14 юни в Южния областен боен съд в Ростов на Дон. Първоначално обвинените бяха 24, само че двама от тях бяха разменени. Сред подсъдимите има и 8 дами, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички те са били арестувани при опит да изоставен зоната на бойните дейности наоколо до металургичния комбинат " Азовстал ".

Песков разяснява през днешния ден и диалозите сред Пекин и Вашингтон, като означи, че " Китай осъществя суверенните си права да построява връзки с други страни ". Говорителят на Кремъл обаче акцентира, че " нивото на връзките на стратегическо партньорство с Китай разрешава да сме уверени, че построяването на такива връзки в никакъв случай няма да бъде ориентирано против нашата страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР