РАБАТ, Мароко (АП) — Испанският премиер Педро Санчес се срещна

...
РАБАТ, Мароко (АП) — Испанският премиер Педро Санчес се срещна
Коментари Харесай

Испанският министър-председател се срещна с краля на Мароко и обсъди миграцията и войната Израел-Хамас

РАБАТ, Мароко (АП) — Испанският министър председател Педро Санчес се срещна с мароканския крал Мохамед VI в сряда, като похвали съдействието за ръководство на миграцията.

Санчес също повтори позицията на Испания в поддръжка на проекта за автономност на Мароко във връзка с оспорваната Западна Сахара и прикани за преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас, която стартира през октомври.

„ Ние би трябвало също да подсигурява достъп до филантропична помощ. Работата на UNRWA в Близкия изток е фундаментална и Испания пази това “, сподели Санчес в Рабат, имайки поради организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

Миналия месец Израел сподели, че 12 от чиновниците на UNRWA са взели участие в нападението на Хамас на 7 октомври, което накара Съединените щати и други донори да спрат финансирането на организацията. Израел прикани UNRWA да бъде разпусната, само че никоя друга организация на Организация на обединените нации или филантропична група не е в положение неотложно да я размени.

Санчес се обърна самичък към репортерите на конференция...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР