Qualcomm официално представи нов процесор за смартфони и таблети. Това

...
Qualcomm официално представи нов процесор за смартфони и таблети. Това
Коментари Харесай

Представиха Snapdragon 8s Gen 3 – процесор с поддръжката на невронни мрежи и всички топ игри

Qualcomm публично показа нов процесор за смарт телефони и таблети. Това е Snapdragon 8s Gen 3. Той е по-малко продуктивен в съпоставяне със Snapdragon 8 Gen 3 и има по-опростени параметри. Затова е подобаващ за нискобюджетните устройства.

Snapdragon 8s Gen 3 разполага с едно ядро ARM Cortex-X4 с периодичност 3 GHz, четири ядра ARM Cortex-A720 с периодичност 2,8 GHz и три ядра ARM Cortex-A520 с периодичност 2 GHz. Ядрото X4 има настройка 1+4+3 с понижени тактови честоти, до момента в който истинският Snapdragon 8 Gen 3 има друга - 1+5+2.

Смартфоните с този чип могат да бъдат оборудвани с екрани с разграничителна дарба Quad HD+ с периодичност на освежаване 144 Hz или 4K с 60 Hz. Възможно е свързване към външен екран с разграничителна дарба до 4K и възпроизвеждане на HDR-видео (HDR10+, Dolby Vision, HLG). Вграденият графичен ускорител поддържа хардуерно-софтуерно трасиране на лъчите. Използва и функционалността Adreno Frame Motion Engine 2.0. Тя дава опция да се покачат качеството на изображението и честотата на фрагментите в игрите, без да се натоварва централния процесор.

Поддържат се до 24 GB оперативна памет LPDDR5x с оптималната скорост 4200 MT/s, както и UFS 4.0 за предпазване. Благодарение на базовия чип Snapdragon X70 е налична и Wi-Fi 7 и 5G съгласуваност. Звукът може да се стриймва посредством Bluetooth с компресия без загуба на качество.

Един от най-важните съставни елементи е невронният модул, кадърен да обработва модели на изкуствен интелект с до 10 милиарда параметъра (като Llama 2, Baichuan-7B и Gemini Nano). Смартфоните със Snapdragon 8s Gen 3 могат да бъдат оборудвани с една съществена камера с резолюция 108 MP или с три камери с резолюция до 36 MP. Поддържа се запис на 4K видео с до 60 фрагмента в секунда. Няма поддръжка за 8K снимане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР