Пьотр Нестеров през миналата седмица завоюва своята дебютна професионална титла

...
Пьотр Нестеров през миналата седмица завоюва своята дебютна професионална титла
Коментари Харесай

10-та поредна победа и втора титла за две седмици: 20-годишният Нестеров покори Ал Зехра!

Пьотр Нестеров през предходната седмица завоюва своята дебютна професионална купа в кариерата си, надигравайки топ поставения Гонсало Оливейра (световен номер 234) на фючърса на закрити твърди кортове в кувейтския град Ал Захра. Вчера пък 20-годишният българин удължи серията си на 10 следващи победи, с цел да завоюва втори следващ трофей в академията на Рафаел Надал в Кувейт, откакто надделя словака Томаш Ланик (световен номер 1050) в разногласието за купата - 6:4 7:6(5).

Мачът не започва по най-хубавия вероятен метод за родния ни представител, който инкасира пробив още в откриващия гейм, само че след това направи неотложен рибрейк и се върна от 30:40 в идващото си подаване, с цел да поведе с 2:1. Последваха равностойни минути и нищо не можеше да раздели двамата тенисисти до 4:4, когато Нестеров влезе в серия от 8 следващи извоювани точки и постави точка на разногласието в откриващия сет.

Вторият сет още веднъж стартира по-добре за словашкия тенисист, защото той отмъкна подаването на противника си за задатък от 2:1 и по-късно отрази три следващи благоприятни условия за рибрейк, с цел да затвърди преднината си. Българинът даже можеше да се окаже продънен за втори следващ път, само че показва темперамент и се измъкна от сложната обстановка, като последователно се върна към най-хубавата си игра и изравни за 5:5.

В последна сметка се стигна до тайбрек, където Пьотр заличи пасив от 1:3 точки и се възползва още от първия си мачбол, с което продължи страхотната си поредност от мачове в заключителната част от сегашния тенис сезон.

Изненадващото е, че Нестеров не получи " уайлд кард " нито за главната скица, нито за квалификациите на Sofia Open, макар че се намира в най-хубавата си форма в миналото през кариера и събитието, че през предходната година доближи до финалния рунд в пресявките на шампионата, постигайки ефектен триумф над Салваторе Карузо (бивш номер 76).

Все отново Нестеров ще може да се изявява на двойки с Янаки Милев, а двамата пазят положителни мемоари от конкуренцията в София, тъй като през предходната година доближиха до 1/4-финалната фаза, записвайки дебютен триумф в карето на равнище ATP.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР