Пясъчната коса“ на река Караагач край Китен е разрушена незаконно.

...
Пясъчната коса“ на река Караагач край Китен е разрушена незаконно.
Коментари Харесай

УЖАС! Морската вода се замърси!

Пясъчната „ коса “ на река Караагач край Китен е разрушена нелегално. Хората, които почиват на близкия къмпинг, се притесняват от нахлуване на нечисти води в морето.

Пътят на реката е отворен към морето и всичко, което се носи по нея се влива в морската вода, която става кафяво-черна.

„ Подадох сигнал на тел. 112, тъй като предходния ден хора от къмпинга ми описаха, че са видели двама души с лопати, които разкопават реката. На идващият ден цветът на морската вода беше очевидно изменен. Видяхме, че реката има сериозен отвор към морето “, изяснява Надежда пред Би Ти Ви.

Тя допуска, че стореното е от риболовци. Когато реката се отвори, рибата влиза в реката и е много по-лесна за улов. От институциите не дават отговор дали унищожаването на така наречен „ коса “ на реката е нелегално действие и дали ще има осъдени.

Концесионерът е сложил табела на плажа, че е неразрешено прокопаването на устието на реката и следва санкция от 1000 лева Не е ясно обаче кой би трябвало да я наложи.

„ Работя тук от 13 години и съм виждал какво ли не. През зимата нямаше огромни дъждове. За пръв път виждам през юни да се вдигне водата до толкоз, че да се влее в морето. Това стана след една сериозна стихия. Реката просто прелива по натурален метод и пробила в най-слабото място сред скалата и пясъчната линия “, безапелационен е старши спасителят на плажа Румен Ангелов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР