Путин вече постигна каквото искаше: да всее страх. Много хора

...
Путин вече постигна каквото искаше: да всее страх. Много хора
Коментари Харесай

Ядреният шантаж на Путин: Как може да бъде спрян тиранинът в Кремъл

Путин към този момент реализира каквото искаше: да всее боязън. Много хора в Европа наподобява към този момент се поддават на съветския нуклеарен шантаж. Как може да бъде спрян тиранинът в Кремъл? Ето какво написа.

През последните десетилетия сходна обстановка не е имало: в случай че не се е стигнало до международна война, то е единствено тъй като Америка е проявявала увереност и неотстъпчивост, счита историкът Тимъти Снайдър , представен от ZDF. Неговата теза е, че евентуалните диктатори, разполагащи с нуклеарно оръжие, са уверени в успеваемостта на атомната заплаха, която съставляват. Но на тях не трябва да им се вършат никакви отстъпки, защото това единствено би направило стандартната или нуклеарната война по-вероятна.

От същите исторически поучения се управлява и американският президент Джо Байдън , който говори намерено за Армагедон като форма на заплашване. „ Казвайки това, го изпращам непосредствено към Путин - той не би трябвало да продължи да приказва безнаказано за потреблението на тактически нуклеарни оръжия, сякаш сходно нещо би било рационално ", уточни Байдън в изявление за СиЕнЕн. 

Най-силното оръжие на Путин е страхът

Според ZDF, обаче, Владимир Путин към този момент е постигнал това, което е желал: да всее боязън. Много хора в Европа към този момент са подготвени да му се поддадат, а за това учредения няма, споделя някогашният военачалник Бен Ходжис (командващ американската войска в Европа от 2014 до 2017 година). Той не вижда за какво въобще би трябвало да се мисли за допустима договорка с Путин - в случай, че съветският президент не би се задоволил единствено с част от Украйна, да вземем за пример.

Историята демонстрира задоволително ясно, че на Путин не може да му се има вяра. На срещата на върха НАТО-Русия през 2002 година в Рим съветският президент в действителност даде обещание на Украйна да не пречи на нейното предпочитание да се причисли към НАТО. „ Не виждам в това нищо проблематично, което би могло да хвърли сянка на връзките сред Русия и Украйна ", сподели той тогава.

Въпреки това през 2014 година той завладя Крим и изпрати танкове в Източна Украйна. Сегашната война в Украйна е звено от верига войни, чийто край не се вижда, в случай че Путин не бъде спрян. Затова американското държавно управление упорства на Украйна да бъдат доставени всички нужни оръжия, които освен ще предотвратят провалянето, а и ще създадат допустима успеха над Русия.

Как може да бъде спрян тиранинът

В Пентагона са готови проекти за масиран стандартен отговор на възможен руски ядрен удар : директни офанзиви за обезвреждане на съветските елементи в Украйна. Както споделя някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен американски боен министър  Леон Панета , американското държавно управление би работило уверено както по време на Кубинската рецесия. „ За Съединени американски щати и за НАТО това е единственият вероятен отговор, с цел да покажат на Путин, че към този момент няма ограничавания в поддръжката за Украйна, и че в последна сметка той ще бъде надвит. "

Панета е твърдо уверен, че Съединени американски щати и техните съдружници не трябва да отстъпват пред Путин, защото в дълготраен проект става дума за опазването на демократичния международен ред: „ Каквото и да се случи в тази война, то споделя доста за бъдещето на демокрацията през 21-и век. Става дума за това дали може да бъде спрян тиранинът, който желае да ликвидира суверенната народна власт. Това е доста значимо обръщение към автократите от целия свят ".

Руският шантаж към този момент не работи?

Владимир Путин се опита да унищожи решителността на западната ценностна общественост , само че вместо това с експанзията си единствено я сплоти и укрепи - с нови сътрудници като Швеция и Финландия. Руските опити за шантаж към този момент не работят: „ Това е последната зима, в която Русия ще може да употребява газа като средство против нас ", показва по този мотив Бен Ходжис. Нещо повече: „ Това не е последната зима, в която ще би трябвало да се вършат известни отстъпки на Русия. Но в случай че сме сплотени, ще се оправим със зимата и през идващото лято ще бъдем в доста по-добро състояние ".

По този мотив ръководителят на кореспондентския пункт на ZDF във Вашингтон Елмар Тефесен отбелязва, че несъмнено в тази ситуация Америка преследва и своите властови ползи. Но тук става дума и за отбраната на свободата и демокрацията против авторитаризма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР