Путин прекара по-голямата част от петък в щаба на специалната

...
Путин прекара по-голямата част от петък в щаба на специалната
Коментари Харесай

Путин се срещна с генералите си, на фона на предупреждения за нови щурм на Киев

Путин прекара по-голямата част от петък в щаба на " специфичната военна интервенция ", обсъждайки хрумвания за това какъв би трябвало да бъде идващият ход на Русия, предават от BBC. Според изказванията проектите на Русия са новата атака да стартира при започване на идната година. 

На срещата участваха министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на въоръжените сили Валерий Герасимов. Присъствието на ген. Герасимов постави завършек на слуховете, че е освободен от служба. 67-годишният мъж беше обект на интензивна рецензия поради изказванията, че е прекомерно внимателен.

Генерал от военновъздушните сили Сергей Суровикин, който беше назначен за пълководец на Русия в Украйна през октомври, също участва на срещата.

Украинските сили реализираха серия от огромни достижения през последните месеци, в това число завладяването на Херсон - единственият огромен град, високомерен от съветските сили до момента.

Колапсът на силите на Москва в Източна Украйна по-рано тази година докара до непрекъснати рецензии на военни шефове от страна на прокремълски медийни фигури. 

Срещата последва изказванията на командващия украинската войска военачалник Валерий Залужни, че Москва може да се опита да стартира нова атака при започване на 2023 година Той предизвести, че Русия приготвя към 200 000 бойци за офанзивата. Той добави, че офанзивата може да е " по посока на Киев " и може да бъде осъществена от Беларус. През февруари съветските войски напреднаха към украинската столица Киев, откакто минаха границата точно от там.

Докато водачът на страната Александър Лукашенко неведнъж отхвърли, че неговите сили ще се причислят към нашествието, хиляди съветски бойци сега са в страната, участвайки в това, което московското министерство на защитата назова " интензивна бойна подготовка ".

Путин ще посети беларуския си сътрудник в Минск в понеделник.

Анализаторите обаче сложиха под подозрение способността на Русия да стартира нова атака против украинската столица, а представителят на Белия дом Джон Кърби сподели, че чиновници на американското разузнаване " не виждат никакви индикации, че има идно придвижване против Киев ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР