Путин, който получи президентския пост от Борис Елцин в последния

...
Путин, който получи президентския пост от Борис Елцин в последния
Коментари Харесай

Никаква изненада: Путин пак ще се кандидатира за президент

Путин, който получи президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година, към този момент е бил президент по-дълго от всеки различен в Русия след Сталин, изпреварвайки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев.

Още предишния месец международните организации писаха, че Путин е взел решението си да взе участие в изборите. За съветския президент те са по-скоро условност - с поддръжката на държавния уред и медиите и съвсем никакво публично противоречие, добър наказателен уред, Путин съвсем несъмнено ще завоюва.

Опозиционните политици показват изборите като смокинов лист за угасващата в страната народна власт - изказвания, които околните до Путин отхвърлят, цитирайки публични изследвания съгласно които актуалният президент се употребява с над 80% доверие. 

В началото на 2021 година в Русия бе прокаран закон, който даде правото на Путин за още два президентски мандата. На доктрина той трябваше да се отдръпна в края на сегашния си подобен - на 7 май 2024 година Това е най-големият пакет с промени в съветската конституция след нейното приемане през 1993 година, предшествано от разпадането на Съветския съюз. 

Следващите президентски избори в Русия са планувани за 17 март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР