Путин изпраща директора на Службата за външно разузнаване на Руската

...
Путин изпраща директора на Службата за външно разузнаване на Руската
Коментари Харесай

Путин изпраща Сергей Наришкин на посещение в Северна Корея

Путин изпраща шефа на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин в Северна Корея, написа американското издание Newsweek, като се базира на информация от съветски медии.

Кремъл изпрати ръководителя на съветската шпионска работа в Пхенян тази седмица за диалози със севернокорейския му сътрудник, съгласно рядко оповестявана информация в държавните медии, което е знак за задълбочаване на връзките сред съдружниците от Студената война.

Сергей Наришкин, който оглавява Службата за външно разузнаване на Русия, е провел диалози със севернокорейския министър на държавната сигурност Ри Чан Дае от 25 до 27 март, заяви формалната Корейска централна осведомителна организация в четвъртък (28 март).

Двамата са се уведомили взаимно " за актуалната интернационална и районна обстановка ", декларират от KCNA, " и необятно и задълбочено разискаха на практика въпроси за по-нататъшно усилване на съдействието за справяне с все по-нарастващите шпионски и съзаклятнически дейности на враждебните сили ".

Според информацията това е станало паралелно с диалози на работно равнище сред чиновници на разузнаването от двете страни, като в отчета се показва, че срещите " са протекли в другарска и другарска атмосфера ".

Наришкин е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, като преди този момент е бил шеф на администрацията на Кремъл, преди да стане ръководител на долната камара на съветския парламент. От 2016 година той е шеф на Службата за външна сигурност.

Чуждестранните пътувания, подхванати от висши чиновници на разузнаването, нормално не се оповестяват в действително време, в случай че не са за изпращане на сигнал, предва " Фокус ".

Руското външно министерство и посолството на Северна Корея в Пекин не са дали отговор на настояването за коментар на американската медия.

Стратегическите връзки сред Москва и Пхенян датират още от първите дни на Студената война, когато Съветският съюз първи признава публично Корейската народнодемократична република през 1948 година, а по-късно поддържа Севера с военни сили по време на Корейската война.

Както Русия, по този начин и Северна Корея не престават да бъдат подложени на строги наказания - първата поради войната в Украйна, а втората - поради нуклеарната и ракетната си стратегия.

Съединените щати и техните съдружници упрекнаха Северна Корея, че е доставила балистични ракети и хиляди артилерийски снаряди на Русия, с цел да ги употребява против силите на Украйна - и двете държавни управления отхвърлят това обвиняване.

В подмяна на това, съгласно разузнаването на Южна Корея, Кремъл е извършил обещанието си да подкрепи програмата на Севера за разследващи спътници и да модернизира военната техника на Пхенян от руската ера.

Високопоставени американски чиновници декларират, че са " надълбоко обезпокоени " от засилващите се връзки на Путин със севернокорейския водач Ким Чен Ун, който предходната есен беше поканен да прегледа основния съветски космодрум. Наскоро Ким получи лимузина, създадена в Русия, като персонален подарък от Путин.

Пекин, който в предишното се е съревновавал с Москва за въздействие в Пхенян, ще следи до каква степен ще стигнат стратегическите връзки.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР