Путин иска да набие клин между европейските страни. Разчита да

...
Путин иска да набие клин между европейските страни. Разчита да
Коментари Харесай

Журналистът Чавдар Стефанов: Путин е един крадец на земя

Путин желае да набие чеп сред европейските страни. Разчита да играе съветска рулетка или покер със света. Путин би трябвало да бъде спрян. Воюва в Украйна, тъй като без Киев няма по какъв начин да се възвърне някогашния Съветски съюз. Една война почнала с мотивацията, че се бие води против " нацизма ", приключва с кражба на земя. Путин е един апаш на земя. Това съобщи по Българска национална телевизия журналистът Чавдар Стефанов.
 
Чавдар Стефанов разяснява, че Владимир Путин се намира в безиходица, както и че малко на брой са очаквали триумф на украинската войска на фронта. " Руската войска е формирана от хора по контракт, от разнообразни наемници, даже от пандизчии. Те не могат да водят война както би трябвало против една войска, която има своето морално опавдание - те се бият за своята земя. Това докара до такава степен, че Путин разгласи това, от което се плашеше - готовност. Няма такова нещо като частична готовност - доста повече от 300 000 души ще бъдат мобилизирани. Говори се за милион, милион и 200 хиляди - колкото му трябват ", добави той.
 
" Путин е огромен манипулатор. Той желае да вкара страната в обстановка като при започване на Втората международна война. Русия стартира да употребява нуклеарната терминология като семки и пуканки  и обстановката в Европа става тревожна. Това не са единствено спекулации и блъф. В момента руснаците живеят в боязън. Върви всеобща готовност главно в селата, тъй като на село никой не стачкува ", добави Стефанов.
 
 Валери Тодоров Валери Тодоров Източник: Скрийншот видео кадър
Според другият коментатор в студиото, журналистът Валери Тодоров, мобилизацията е стъпка, която от Кремъл са се опитвали да избегнат, а войната към този момент се трансформира във вътрешнополитически фактор в Русия.
 
" Досега работеше домашният национализъм - войната е надалеч, водят война военните. Сега обаче мобилизацията ще засегне много фамилии. Виждаме, че тя се прави много безредно, дори Министерството на защитата укори военните, които се занимават с тези сборове. Едно е, когато приказваш за специфична военна интервенция, друго е когато мобилизираш - това се прави по време на война. Тя ще надига публичното мнение, ще основава проблеми. Това е и симптом, че нещата на фронта не вървят добре ", разяснява той.
 
Ситуацията е непредсказуема, добави Тодоров. Според него Путин може да употребява нуклеарното копче. " Руската нуклеарна теория беше изменена преди няколко години. Ако тези референдуми са сполучливи, те ще станат част от съветската система. Внимателно би трябвало да се прочете речта на Путин. Няма партии, които да противостоят на политиката му. Само тип дворцов прелом може да спре Путин ", съобщи той.
 
" В момента се сменят целите в международната стопанска система. Необходимо е усмиряване на риториката. Новините от Китай целят да основат безпорядък и напрежение. Това са подправени вести (относно информацията от през вчерашния ден, че е осъществен боен предрат против Си Цзинпин, бел. ред.). Мнението на интелектуалците в Русия има значение ", сподели Валери Тодоров. 
 
Той разяснява и позицията на певицата Алла Пугачова против войната в Украйна. " Тя е кумир на по-старото потомство. По-младите не я познават толкоз, техните музикални кумири са други. За да се провокира вълна на неодобрение би трябвало да излязат други хора, които имат въздействие върху младото потомство в Русия ", означи то.. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР