Путин е изслушал докладите на командирите на въздушно-десантните войски и

...
Путин е изслушал докладите на командирите на въздушно-десантните войски и
Коментари Харесай

За втори път Путин посети новите територии

Путин е изслушал отчетите на командирите на въздушно-десантните войски и на армейската група " Днепър ", както и на други висши офицери, се споделя в изказването, което и Българска телеграфна агенция цитира.

Това е първото посещаване на съветския президент в Херсонска област и Луганската национална република. Предишното му посещаване в следените от съветските сили украински райони беше на 19 март - в Мариупол.

Посещенията на съветския президент в щаба на Днепровската група войски в Херсон и в щаба на Националната армия " Восток " в Луганската национална република не са били авансово готови, заяви ТАСС, като цитира пресслужбата на съветския държавен глава. По време на визитите Путин е изслушал отчетите на военните командири за обстановката в Херсонска, Запорожка и Луганска област.

" За нас е явно, че през днешния ден имаме ясни цели за потреблението на въоръжените сили и това се отнася най-много за украинското направление и за всичко, обвързвано със отбраната на нашия народ в Донбас, в другите нови територии. " Това Путин сподели в понеделник на съветския министър на защитата Сергей Шойгу, който осведоми президента за военни учения, провеждани от Тихоокеанския флот.

В събота, 15 април, президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани НАТО за гаранции за сигурността на неговата страна още преди страната му да се причисли към алианса. Той сподели, че е повдигнал този въпрос и по време на телефонния диалог с френския президент Еманюел Макрон, за който беше обявено по-рано същия ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР