Пускат фериботната линия Русе-Гюргево до юни. През март ще бъде

...
Пускат фериботната линия Русе-Гюргево до юни. През март ще бъде
Коментари Харесай

Пускат фериботната линия Русе-Гюргево до юни

Пускат фериботната линия Русе-Гюргево до юни. През март ще бъде подписан правилник за прекосяването на всички транспортни средства и пасажери през " Дунав мост ". За това са се договорили на среща вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов, министърът на превоза и известията Николай Събев и румънския вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата Сорин Гриндяну, заяви Нова телевизия.

Двете страни са разискали проектите на българското държавно управление да построи 4 моста сред двете страни по Дунав, както и програмата Fast Danube. Министър Събев изясни, че се цели облекчение на придвижването на пасажери и това сред граничните ни преходи.

" Трябва да бъде даден живот на меморандума, подписан през 2019 година Договорихме се с министър Гриндяну да се срещаме на всеки 3 месеца във връзка работата на работната група, която да оживи меморандума. В него става въпрос за това да се изследват петте точки, на които би могло да има мостове. Там влиза и работата по плана Fast Danube ", изясни Николай Събев.

Относно проектите за автомагистрала Русе-Велико Търново, Караджов изясни, че е от януари предходната година са отворени офертите, към днешна дата обаче към момента няма изясненост коя е стартовата точка. " Тя зависи от проекта НАТУРА както от в румънска страна, по този начин и в българска. Затова не се пристъпва към решение кой е спечелилият ", сподели Караджов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР