Пускането на последните 4 станции от третия лъч на софийското

...
Пускането на последните 4 станции от третия лъч на софийското
Коментари Харесай

COVID-19 отлага пуска на 4 станции от новия лъч на метрото

Пускането на последните 4 станции от третия лъч на софийското метро се отсрочва и вместо към Нова година се чака те отворят порти през март 2020 година,, базирайки се на информация от шефа на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев. Става дума за спирките " Овча купел ", " Мизия ", " Овча купел 2 " и " Горна баня ".  Причината е, че от COVID-19 е боледувал забележителна част от екипа на немския тръст " Сименс ", който дава отговор за автоматизацията на спирките по новата линия.

" Получихме към този момент три писма от " Сименс " от 16 индивида, работещи по автоматизацията на линията, останаха 9. Останалите са инфектирани от Covid. При тази обстановка няма кого да виним, вирусът е действителността ни ", показва Братоев.

С едногодишно забавяне в края на август т.т. бяха пуснати пъpвитe 8 станции oт мeтpoлиния 3 -  бyл. “Bл. Baзoв ”, “Teaтpaлнa ”, “Opлoв мocт ”, “Πaтpиapx Eвтимий ”, HДK ІІ, “Meдицинcĸи yнивepcитeт ”, “Бългapия ” и “Kpacнo ceлo ”. Инж. Братоев оповестява още, че за осъществяване на синхронизация сред към този момент настоящите спирки от новия лъч с идните за разкриване целият трети метродиаметър няма да работи на 12 и 13 декември.

" Реално са ни нужни 28 часа, по тази причина бе решено да се употребяват и двата дни. Софиянци не би трябвало да се тормозят за това време. Със заповед на кмета Йорданка Фандъкова ще бъде разкрита автобусна линия на градския превоз ", добави още Братоев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР