Пушенето не помага да се предпази от вируса, това обяснява

...
Пушенето не помага да се предпази от вируса, това обяснява
Коментари Харесай

Има ли връзка между цигарите и COVID-19?

Пушенето не оказва помощ да се защищити от вируса, това изяснява Военновъздушни сили в своя публикация, отдадена на разтрошаване на митовете.

" Пушенето като защита против ковид е изказване, което продължава да се повтаря и популяризира. Това, което пушачите биха желали да е истина - не е по този начин ", написа в изданието. Няма доказателства, че е по-малко евентуално пушачите да бъдат изложени на риск от Covid-19, макар редица спорни научни изказвания и публикации по вестници. Този, да вземем за пример в собствен материал, споделен десетки хиляди пъти, UK Mail Online изяснява, че " има повече доказателства, че пушенето може да понижи риска от ковид ".

В публикацията се твърди, изследвания от редица страни демонстрират, че пушачите са по-рядко срещани измежду пациентите с Covid-19, които приключват в болница, в сравнение с предстоящото. В него се прибавя, че специалистите се надпреварват да обяснят каква е връзката сред цигарите и вируса. Едно изследване от водеща френска болница допуска, че може би никотинът може да спре разпространяването на инфекцията Covid-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР