Пукнатини се отвориха по стените на основната конструкция на популярното

...
Пукнатини се отвориха по стените на основната конструкция на популярното
Коментари Харесай

Пукнатини се отвориха по подлеза на популярно в Русе кръстовище

Пукнатини се отвориха по стените на главната структура на известното в Русе Кръгово кръстовище. Съоръжението беше построено преди четири години за към 9 милиона лв., с цел да облекчи трафика в тази невралгична точка на града, само че към този момент се нуждае от съществено подсилване.

Русе

Кръговото кръстовище беше пуснато в средата на декември 2015 година Ускореното строителство, поради формалното разкриване, се извърши в студените дни. И до момента има неизмазани сектори – таваните на тунелите са единствено на бетон. Първите пропуквания се появиха година по-късно. Коя е повода за неприятното положение на подлеза и какви ограничения ще предприеме новото общинско управление?
Магдалина Илиева, заместник-кмет по строителството в Русе: Вчера комисията завърши работата си. Тя направи заключения, че структурата на кръговото е в чудесно експлоатационно положение. По стените не са осъществявани довършителни работи. Бетонът, който се вижда, е забележим бетон. Тези пукнатини, които виждате, това са дилатационните фуги, които е обикновено в резултат на температурни свивания и разширения да се отворят.
Няма въздействие на това, че бетоновите детайли са изграждани в студените месеци, тъй като е влаган бетон с противозамръзващи добавки.
Деформацията по стените тормози русенци, които всеки ден минават през подлеза.

Магдалина Илиева сподели, че подлезът на кръговото кръстовище има потребност от козметичен ремонт. Относно отстраняването на други недостатъци като отронени стъпала, пукнатини по мазилката - те ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя в гаранционния период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР