Пукнатини, открити на Слънцето по време на наблюдения от обсерваторията

...
Пукнатини, открити на Слънцето по време на наблюдения от обсерваторията
Коментари Харесай

Изплашени астрономи: Огромни пукнатини по Слънцето вещаят края на Земята

Пукнатини, открити на Слънцето по време на наблюдения от обсерваторията Манула Лоа, обезпокоиха астрономите, оповестяват международните издания.

Преди това учените не са се сблъсквали с сходно събитие. Пукнатините могат да значат ускорение на процеса на топлината, което ще докара до 2 разумни последствия.

Първата е обвързвана с това, че звездата може да експлодира и да изпепели всичко живо в Слънчевата система. Втората опция е обвързвана с това, че Слънцето може да се охлади и да провокира ледена ера, при която не всички същества на Земята ще оцелеят.

Учени бият паника: Слънцето заспа, предстоят съществени промени

Експертите са отбелязали, че даже и дребна смяна в спектралното лъчение може да бъде пагубна за планетата ни. Някои специалисти, обаче, са сигурни, че пукнатините в звездата са свързани с нормалния витален цикъл на небесното тяло, който не е изследван преди този момент заради отдалечеността на други сходни обекти във Вселената.

Научната общественост към момента не е получила еднопосочен отговор. Никой не знае сигурно какво е предизвикало пукнатините и по какъв начин ще се отрази на Земята. Само едно може да се каже сигурно - това събитие мощно уплаши всички астрономи.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР