Пухкавите, меки и сладки праскови и ярките, вкусни нектарини са

...
Пухкавите, меки и сладки праскови и ярките, вкусни нектарини са
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато ядете праскови и нектарини

Пухкавите, меки и сладки праскови и ярките, вкусни нектарини са едни от най-големите знаци на лятото. Освен че са вкусни и ароматни, те са доста потребни за организма.

Калорийната стойност на нектарините е 48 ккал на 100 грама артикул, до момента в който прасковата има 39 ккал. Плодовете съдържат бета-каротин, витамини от група В, А, С, Н и РР, както и съществени минерали: калий, калций, магнезий, желязо, сяра, фосфор и натрий, пектин, естествени захари, диетични фибри, които нежно пречистват организма.

 праскови и кайсии

Ползи от тези плодове:
Укрепват зъбния гланц. Подобряват положението на кожата, косата и ноктите. Укрепват сърдечния мускул. Оказват удобен резултат върху храносмилателните процеси, имат леко слабително деяние. Показани са при анемия, защото спомагат за повишение на хемоглобина в кръвта. Запазват влагата в клетките на кожата. Ускоряват метаболитните процеси в организма. Стабилизират нервната система. Укрепват имунната система. Служат като източник на сила. Насърчават загубата на тегло. Представляват превантивна мярка против камъни в бъбреците.
Кои са вредите от тях:

Поради високото си наличие на естествена захар нектарините би трябвало да се употребяват с нараснало внимание от диабетици, а от време на време може да се появи самостоятелна нетърпимост към продукта.

 праскови и кайсии

Ако желаете да отслабнете, изгодите им са:
Имат ниска калорийна стойност. Поддържат задоволеност за дълго време.
Затова те са съвършен сезонен плод за тези, които съблюдават диета или наблюдават тежестта си. Нещо повече, яденето на един до три плода на ден в продължение на една седмица освен ви оказва помощ да отслабнете, само че и прави ефикасна детоксикация на организма, без потреблението на химикали.

 праскови и кайсии

Как да изберем най-хубавия плод:

1. Външен тип

Нектарините не би трябвало да са прекомерно лъскави, защото това може да е знак, че са били покрити с парафин. Те би трябвало да са яркожълти с червени страни, само че в случай че са розови, това е знак, че плодът към момента не е узрял.

Прасковите не би трябвало да наподобяват прекомерно ярки, с натурален жълто-червен цвят. Уверете се, че кожата на прасковата е гладка, без петна, бръчки или вдлъбнатини. Ако плодът има тъмни вдлъбнатини, процесът на изгниване към този момент е почнал.

2. Твърдост

Плодовете на нектарината не би трябвало да са прекомерно меки, а е по-добре да изберете плодове с месеста част, която се поддава на лек напън, само че не се смачква.

Същото се отнася и за прасковите. Ако са прекомерно меки, плодовете са презрели, до момента в който твърдите значат, че са към момента зелени.

3. Мирис

Качествените нектарини и праскови постоянно би трябвало да имат ясно изразен сладостен аромат. Липсата му може да значи, че плодовете не са узрели или съдържат прекалено много пестициди.

4. Месеста част

В взаимозависимост от сорта, зрялата нектарина би трябвало да има жълти или червени линии в месестата част; в случай че няма линии, това най-вероятно е индикатор за наличието на нитрати в плода.

Прасковите би трябвало да имат жълто или бяло месо с розови линии.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР