Публикувани бяха непоказвани досега, уникални кадри, които разкриватТитаник на дъното

...
Публикувани бяха непоказвани досега, уникални кадри, които разкриватТитаник на дъното
Коментари Харесай

Появиха се непоказвани кадри от останките на “Титаник”

Публикувани бяха непоказвани до момента, неповторими фрагменти, които разкриват " Титаник " на дъното на Атлантическия океан. Видеото е снимано единствено месеци откакто откривателите откриха останките през септември 1985 година, оповестиха от Sky News.

Повече от 1500 души починаха, когато " Титаник ", отплавал от Саутхемптън за Ню Йорк,потъна в Северния Атлантически океан на 15 април 1912 година, откакто се удари в айсберг. Лайнерът - най-големият плаващ по това време - беше открит от екип от Океанографския институт Уудс Хоул (WHOI) и Френския народен институт по океанография.



По време на 11 гмуркания през юли 1986 година са снимани фрагменти от пилотирана подводница и дребен отдалечено ръководен транспортен съд, кадърен да маневрира през тесни пространства.80 минути " сурови " фрагменти са оповестени в YouTube канала на WHOI.



Зърнестите черно-бели изображения демонстрират носа на лайнера и някои парапети по една от палубите му, наред с други аспекти на известния пътнически транспортен съд. Океанографът Робърт Балард споделя, че първото нещо, което видял, когато се спуснал на 2,5 благи под морето, било „ гигантска стена от занитена стомана, която се издигаше на над 100 и няколко фута над нас “.



Той прибавя: „ Никога не съм гледал надолу към " Титаник ". Погледнах нагоре към " Титаник ". Нищо не беше малко. Беше много натрапчиво “.

Не са открити човешка плът или кости, ноБалард вижда обувки, в това число обувките на нещо, което наподобява като майка и бебе.

„ След като " Титаник " потъва, тези, които влизат във водата без избавителни жилетки, умират от хипотермия “, споделя той.

Подводницата с трима души е трябвало да изплува, когато батериите й стартират да поемат вода. Докато се издига, Балард си спомня, че е видял илюминаторите на кораба.

„ Сякаш хората гледаха обратно към нас. Всъщност, беше много смразяващо “, споделя той.

Инженерът на WHOI Анди Боуен разкрива, че най-голямото предизвикателство е „ отдалечеността на местоположението “, добавяйки, че „ водата е съвсем замръзнала “.

Публикуването на фрагментите е в съгласие с преиздаването на 25-ата годишнина на кино лентата на Джеймс Камерън от 1997 година, " Титаник ". С присъединяване на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо, той печели 11 награди Оскар, в това число за най-хубав филм.

„ Човешките истории, въплътени в огромния транспортен съд, не престават да резонират “, споделя Камерън в изказване. „ Чрез публикуването на тези фрагменти WHOI оказва помощ да се опише значима част от една история, която обгръща генерации и обикаля земното кълбо. “

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР