Публикуван от ЦРУ дневник, воден най-вероятно от една от дъщерите

...
Публикуван от ЦРУ дневник, воден най-вероятно от една от дъщерите
Коментари Харесай

Бин Ладен предричал: Либия ще стане канал за джихадисти към Европа

Публикуван от Централно разузнавателно управление на САЩ дневник, воден най-вероятно от една от дъщерите на Осама бин Ладен, разкрива живия интерес, който тогавашният водач на Ал Кайда е показал към революциите в арабските страни през 2011 година, избухнали месеци преди гибелта му, заяви Асошиейтед прес.

В написания на ръка дневник от 228 страници се споделя за диалози и размисли, които Бин Ладен е споделил сред февруари и април 2011 година със фамилията си за протестите от така наречен " Арабска пролет ".

Той предсказва, че Либия ще се трансформира в " С омалия на Средиземноморието " и ще стане к анал за джихадисти към Европа.

Дневникът е бил конфискуван от американските командоси при специфичната интервенция през май 2011 година, при което бе погубен Бин Ладен. Централно разузнавателно управление на САЩ го разгласява в сряда, след което смъкна файловете и уточни, че те ще са краткотрайно недостъпни заради появил се механически проблем.

Осама бин Ладен бе погубен при интервенция на американски командоси при започване на май 2011 година в Аботабад, Пакистан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР