ПУ готви учители по български и португалски Пловдивският университет очаква

...
ПУ готви учители по български и португалски Пловдивският университет очаква
Коментари Харесай

Чакат бройки за държавна поръчка по Национална сигурност

ПУ готви учители по български и португалски

Пловдивският университет чака тази година утвърждение на банкет по държавна поръчка в разкритата предходната година компетентност „ Национална сигурност ”. На старта на акцията тогава планът бе с позитивна оценка, само че още не бе минал през акредитационна комисия. По тази причина вузът одобри първокурсници единствено в платена форма. Въпреки това ползата беше доста огромен, сподели зам.-ректорът по образователната активност дом. Мария Стоянова.

Тя напомни, че предходната акция в Пловдивския университет приключи с 98,7% реализация на оповестения банкет. Вузът, дружно с филиалите му, одобри общо 3966 първокурсници, в това число в платена форма на образование.

Бройките, които ще желаяме в този момент, още веднъж са разчетени рационално, сподели доцент Стоянова. И добави, че в последните години вузът води почти непроменена политика.Подкрепя и стъпките на страната в системата на висшето обучение - да се ограничи приемът в специалности, които не са присъщи за дадени висши учебни заведения, а по тях да образоват тези, които са първенци в съответното направление, в това число и съгласно данните на Националната рейтингова система. Последните ходове още веднъж са в посока и на ограничение на приема в стопанска система и административно ръководство. Не се позволява банкет в дадена компетентност и когато в предходната акция са влезнали по-малко от 15 първокурсници по нея. В началото на предишното лято застрашена изглеждаше теологията в ПУ поради малко претенденти, само че в идващите стадии от акцията се явиха задоволително. Приети са даже и искащи за магистратури по богословие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР