Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват

...
Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев заби в земята Николаев и Радева: Ама много компетентни въпроси задавате. От началото на предаването…

Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват хората, а птиците. Това съобщи в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев. На въпрос на Виктор Николаев, дали може да е рисков за хората, в случай, че се изтеглят яйца от пазара, специалистът се изнерви: “Хайде да не плашим хората. Изтеглят яйцата, не тъй като ще са инфектирани хора.

Някои просто ще си купят яйца от магазина, ще ги счупят и ще ги дадат на животните си. Много евентуално да заразят животните си”, добави той. “Съветвам всички хуманни лекари да си мълчат по въпроса за птичия грип. Това визира птиците, не хората. Това не касае човешкото здраве. Опасно е, в случай че част от генома на този грип, влезе в генома на човешкия грип, само че в този момент подобен няма”, сподели Кантарджиев. Николаев и Аделина Радева взеха решение да го разпитат и за заплахата от салмонела.

“Ама доста способени въпроси задавате. От началото на предаването доста медицински се изразявате, все точно”, съобщи Кантарджиев иронично по адрес на водещите и продължи: “Салмонелата си е лятна зараза, присъща за бита ни. Това, което би трябвало да се прави – всяка животинска храна през лятото, би трябвало да е добре термично обработена. Храна не би трябвало да остава отвън хладилника”, сподели той и удостовери за случаи на салмонела в няколко детски градини.

“Миналата седмица имаше гърмеж в един град. 12 души имат сифилис, няма да ви кажа кой е. Лошото е, че има бременни със сифилис. Лекарска загадка е кое е мястото”, добави той.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР