Psyonix обяви в края на тази седмица, че хитовото заглавие

...
Psyonix обяви в края на тази седмица, че хитовото заглавие
Коментари Харесай

Psyonix прекратява поддръжката на macOS и Линукс версиите на Rocket League

Psyonix разгласи в края на тази седмица, че хитовото заглавие на студиото Rocket League няма да получава поддръжка за Линукс и macOS от март месец. Като причина за проекта си, Psyonix цитират потребността от интеграцията на нови технологии в играта,

„ С продължаването на процесите по възобновяване на Rocket League с нови технологии, които правим, за нас ще бъде неизгодно да продължаваме да поддържаме macOS и Линукс платформите “, декларират от студиото в обява в страницата на играта. „ В резултат на това, последният пач за macOS и Линукс версиите ще бъде пуснат през март “.

Въпросните нови технологии, за които приказват Psyonix е в действителност обновяването на Windows версията до 64-битова и прехода от Direct X9 към Direct X11, което ще бъде осъществено по-късно тази година. И заради това, че въпросните две версии на играта разчитат на Direct X9, клиентите им ще спрат да работят, в случай че Psyonix не решат да влагат запаси и време за това – нещо, което наподобява нямат желание да вършат.

По този метод, след мартенското обновяване, упоменатите версии ще бъдат лишени от следващи пачове, а също така ще бъдат деактивирани и онлайн функционалностите на Rocket League, включително мачмейкинга и опцията за покупки в играта. Това, което показват Psyonix като спомагателни функционалности, до които ползващите macOS и Линукс няма да имат към този момент достъп са шампионатите, Rocket пропуща, събитията, проведени в играта, частните мачове, клубовете, описите с другари, панела с вести, нови карти от Steam Workshop, нови персонализирани подготвителни пакети, класиранията на лигите и общите класирания. Това, което ще остане са локалните мачове, опцията за игра на разграничен екран, статистика на кариерите, преиграванията, общоприетите карти от Steam Workshop, които ще е нужно да се смъкват преди мартенското обновяване, както и персонализираните писти, също оттова, които сходно на предните би трябвало да бъдат свалени преди налагането на мартенския пач.

Въпросните консуматори ще могат да продължат да играят в Windows, защото притежателите на копие на играта получават достъп и до трите версии на играта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР