ПСВ Айндховен се класира за груповата фаза на Шампионската лига,

...
ПСВ Айндховен се класира за груповата фаза на Шампионската лига,
Коментари Харесай

ПСВ разгроми Рейнджърс, Антверпен и Копенхаген също в групите на ШЛ

ПСВ Айндховен се класира за груповата фаза на Шампионската лига, откакто разруши Рейнджърс с 5:1 вкъщи. Първият дуел на шотландска земя бе приключил при тъждество 2:2.


В Нидерландия обаче домакините не оставиха шансове на противника и се поздравиха с гръмка победа. На почивката резултатът бе единствено 1:0 за ПСВ след попадението на Исмаел Сайбари. Отново той удвои преднината на отбора от Айндховен след паузата, преди Джеймс Таверние да понижи пасива на гранда от Глазгоу. Надеждите на Рейнджърс за освен това обаче се изпариха съвсем мигновено след бързо върнатия гол от страна на домакините – негов създател стана Люк Де Йонг. Това тотално обезвери гостуващия състав, който инкасира още две попадения до края – Джоуи Веерман направи резултата 4:1, а Конър Голдсън си означи автогол.

Така ПСВ ще играе в групите на най-престижния европейски клубен шампионат, а компания на нидерландците ще вършат още белгийският Антверпен и датският Копенхаген.

Антверпен надделя гръцкия АЕК Атина и в реванша на техен терен, откакто бе спечелил първия дуел с минималното 1:0. Копенхаген, който се бе поздравил с най-малък триумф над полския Раков Честохова с 1:0, направи тъждество 1:1 в реванша на датска земя, което бе задоволително за елиминирането на противника.

Жребият за групите на Шампионска лига ще се тегли довечера от 19:00 часа българско време. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР