ПСЖ ще бъде обект на много сериозна проверка от страна

...
ПСЖ ще бъде обект на много сериозна проверка от страна
Коментари Харесай

Ла Лига с жалба към УЕФА срещу ПСЖ заради Мбапе: Подобни сделки за не по-малко опасни от сформирането на Суперлигата

ПСЖ ще бъде обект на доста сериозна инспекция от страна на УЕФА и управляващите в Европейския съюз, защото е постъпила тъжба против клуба от страна на Испанската футболна федерация във връзка новия контракт на Килиан Мбапе, научихме от Carrusel Deportivo.

Ла Лига твърди, че сходни колосални договори слагат под риск цялостната конструкция в спорта на „ остарелия континент “, тъй като нямат никаква финансова логичност.

„ Парижани “ може да бъдат извадени от европейски клубни шампионати по регламента за Финансов феърплей.

През годините доста футболни деятели от цяла Европа недоумяват по какъв начин ПСЖ съумява да убеди УЕФА във финансовите си доклади, че съумява да балансира вложенията си с доходи, защото множеството интернационалните институции не регистрират цифрите, които идват във футболната централа.

Все още не е ясно и по какъв начин е гарантиран прехвърлянето на Неймар от Барселона против €222 млн. през 2017 година, в случай, че предходният връх за трансфер на състезател едвам надхвърляше €100 млн.

Балансът на силите става все по-неравен, с помощта на безгранично богатите притежатели на ПСЖ, Манчестър Сити и Нюкасъл Юнайтед.

От Ла Лига в това време дадоха образец със Суперлигата, която преди няколко години не се образува, тъй като УЕФА блокира упоритостите на най-силните клубове в Европа, като в жалбата се твърди, че контрактът на Мбапе основава не по-малки опасности за играта.

Смята се, че той ще получава по €118 млн. през идващите 3 години в Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР