Психотерапевтката Андреа Воктър назова прости начини за избягване на конфликти

...
Психотерапевтката Андреа Воктър назова прости начини за избягване на конфликти
Коментари Харесай

Психотерапевт съветва как да се избягват конфликтите в една връзка

Психотерапевтката Андреа Воктър назова елементарни способи за отбягване на спорове в една връзка. В колонката си за Psychology Today тя поучава да не чакате сътрудникът да се промени към по-добро, а да започнете смяната от себе си.

„ Ние нямаме надзор върху дейностите на колегата, само че се надявам, че можем да направляваме нашите дейности. Ако желаеме да променим нещо в една връзка, най-хубавият метод е да дадем това, което ние самите бихме желали да получим. Например, в случай че желаете да бъдете чути, пробвайте се да бъдете добър слушател и вижте какво ще се случи “, посъветва Воктър.

Освен това тя предложи да се запомнят и преоценят досадните привички на колегата, които стават причина за кавги. Може да се окаже, че с някои от тях може да се стигне до помирение, счита Воктър, до момента в който други ще изчезнат, в случай че за задачата молбата бъде отправена учтиво и рационално. Ако спорът въпреки всичко възникне, специалистката прикани да се сдържат страстите и да не се произнасят обидни думи - поемете няколко дълбоки вдишвания или се разходете. След като се успокоите, можете да се върнете към разискването на казуса.

Терапевтката акцентира, че не си коства да полагате старания и да избягвате спора, до момента в който сте във физически или прочувствено несигурна връзка. В тези случаи най-хубавият вид съгласно психоложката е да напуснете или да потърсите помощ от експерт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР