Психоложката Велислава Николова дава отговори на въпроси по една много

...
Психоложката Велислава Николова дава отговори на въпроси по една много
Коментари Харесай

Как да кажете истината за коронавируса на децата?

Психоложката Велислава Николова дава отговори на въпроси по една доста значима тематика - какво можете и не можете да кажете на децата си за изключителното състояние, в които се намира целият свят. Вижте в канала във vbox7:
 деца iStock/Getty Images
Необходимо ли е да обясняваме на децата?

Не можем да се вършим пред децата, че нищо не се случва. Едно от най-важните неща е да се опитаме да задържим салдото, което значи да можем да им кажем истината по метод, по който те могат да я осмислят. Това е належащо, с цел да могат децата да схванат смисъла на всички изключителни ограничения и правила, които би трябвало да съблюдаваме. Всеки подобен диалог с децата би трябвало да е съпроводен с уверението, че всичко ще бъде наред, би трябвало да оставим у тях оптимистична настройка.
 деца родители iStock/Getty Images
Пред какви провокации са изправени родителите?

В момента родителите са изправени и пред предизвикването да влязат в ролята на учители. В този миг те би трябвало да бъдат по-търпеливи, тъй като децата се приспособяват към новата конюнктура. Те са привикнали мама да им оказва помощ за уроците, само че не и да им ги преподава, и необикновената конюнктура за тях ще отнеме повече време за пригаждане, в сравнение с един възрастен човек. Затова няма проблем, в случай че ви е мъчно. Мили родители, пробвайте да обяснявате повече и да бъдете търпеливи.

Полезни препоръки

Не гледайте вести дружно с децата и като цяло избягвайте да гледате материали по тематиката. Или не позволявайте децата си, в случай че те са по-големи и имат достъп до обществени мрежи, да четат информация по тематиката, тъй като тя може да не бъде достоверна и по този метод да получат неверна информация.
 деца родители iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР