Психолог, психиатър, съдебен лекар и дерматолог правят експертиза на министъра

...
Психолог, съдебен лекар и дерматолог ще правят експертизата по делото за натиск върху Йоловски

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Психолог, съдебен лекар и дерматолог ще правят експертизата по делото за натиск върху Йоловски

Психолог, психиатър, правосъден доктор и кожен лекар вършат експертиза на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, формирано след изказванията му, че му е оказан напън да не организира публични поръчки за стотици милиони. Това научи „ Сега “ от източници от прокуратурата. Въпросната експертиза към момента не е подготвена. По този случай, разгласен около локалните избори предишния октомври, министърът получи и защита, само че не се отхвърли от поста си в държавното управление, въпреки и да твърди, че е притискан от представители на мандатоносителя – Божидар Божанов и Кирил Петков.

Разследването беше формирано стремително по сигнал на Има Такъв Народ,

в който са изказванията, изнесени от партията на Слави Трифонов и след председателски съвет в Народното събрание в навечерието на изборите. Досъдебното произвеждане се води за закононарушение по работа, осъществено от длъжностно лице от МЕУ. Миналия ноември от прокуратурата импровизирано обясниха, че се ревизира огромен интервал и се изследва дали има или няма упражняван напън върху длъжностни лица.

Не е известно да са разпитвани Петков или Божанов, за които Йоловски твърди, че са го притискали. Прокуратурата се канеше първо да изследва въпросните публични поръчки, а очевидно е решила да бъде проучен и самия Йоловски.

Преди месец министърът разяснява, че е бил разпитван в прокуратурата и се разбра, че още върви с защита. В изявление за bTV той на процедура призна, че е удостоверил за заканите пред прокурор. На въпрос за какво е останал министър в държавното управление с мандата на ПП-ДБ, в случай че Кирил Петков го е заплашвал, той отговори, че има да се реализират доста цели. „ От години българското електронно ръководство има систематични недостатъци, които никой не желае да адресира, аз имам задоволително опит и транспарантно установяване на планирани стойности “, сподели тогава той.

Прокуратурата чака и още една експертиза по друго знаково дело,

формирано около изборите. Става дума за абсурда със зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов. Ден преди деня за размисъл преди първия тур на локалния избор от несекретен отчет на ДАНС, с който ръководителят на Народното събрание срещна водачите на парламентарните групи, стана ясно, че Стойнов е снимал с телефона си хеш кодовете на машините за гласоподаване, „ с цел да си поиграе у дома “. Това стана причина ЦИК да възбрана машинния избор. Последваха митинги, а Върховният административен съд в последна сметка върна машинното гласоподаване, само че единствено за балотажа.

Прокуратурата първо образува инспекция за компютърно закононарушение, която по-късно прерасна в дело. Не е изключено Стойнов да бъде упрекнат по него, разясниха магистрати преди време.

 

Източник: „ Сега “

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР