Психичното здраве все повече започва да се превръща от тема

...
Психичното здраве все повече започва да се превръща от тема
Коментари Харесай

Без теми табу! Тези известни българи са говорили за своето психическо здраве

Психичното здраве от ден на ден стартира да се трансформира от тематика табу във все по-често обсъждана тематика. Не инцидентно, от ден на ден известни персони започнаха да споделят за своите проблеми и по какъв начин се борят с тях. Ето и кои български персони описват за своето психологично здраве:

Виктория Първанова и Дийн Фрейзър

И двамата YouTube-ъри са говорили по тематиката, като последна го направи Виктория. Във видео тя показа, че първо е установила проблеми с концентрацията, а по-късно усетила, че ѝ минават и мрачни мисли. Така отишла на психоаналитик, който незабавно ѝ предписал антидепресанти. Виктория пила хапчетата в продължение на седмица, само че в това време си дала сметка, че може и сама да си помогне. Коригирала храненето си и част от проблемите изчезнали. Сега търси второ мнение от различен експерт.

Виж още: Сузанита скочи на зелените документи: Това си е изнудване! 

Кристиан Костов

Преди време артистът е споделял, че има пристъпи на тревога. Тогава ставаше въпрос за сред 4 и 10 такива дневно! „ Толкова е необичайно, че всякога, когато погледнете в нечий профил в " Инстаграм ", вие си мислите, че той/тя живее съвършено. Нека не забравяме, че това е просто обществена медия и не всичко, което тези хора са постнали е действително “, напомни тогава той.

Мария Илиева

Кончината на татко ѝ отключват паник офанзиви. „ Крайниците ти изтръпват, получаваш сърцетуптене и като че ли не ти доближава въздух. Имаше моменти, в които не ми се щеше да съм жива “, призна тя преди година. 

Моника Валериева

Моделът Моника Валериева споделя, че дълго време се е борила с паник офанзивите и самоубийствените мисли. Красавицата счита, че най-вече са ѝ помогнали фамилията и лекуването в клиника. " Толкова мощни паник офанзиви съм имала, че даже не съм могла да мръдна. Буквално се схващат мускулите, не можеш да мръднеш, мислиш си, че умираш. Била съм на доста тежки успокоителни ", разкри тя.

Виж още: Най-хубавата промяна: Половинката на BALLAN за възобновяване след раждането 

Андреа

Изпълнителката споделя, че дълго време е била на антидепресанти и успокоителни след кавги с продуцента ѝ. Напълняването в резултат на медикаментите оказало в допълнение въздействие върху душeвността на Андреа. Изпълнителката споделя, че в тези моменти е търсила поддръжка от експерт. 

Дивна

Дивна не еднократно е споделяла за депресията, в която изпада след злополуката. Психологическата контузия от събитието оказва въздействие върху изпълнителката и тя с месеци се бори с нея. 

Биляниш

Биляниш е споделяла в обществените си мрежи да хранителното разстройство, с което се бори. Тя намерено поддържа всички, които се борят с булимията.  

Виж още: Помните ли Марешка? Какво се случва с реалити звездата и за какво сподели " баста " на всичко

Chefo

Актьорът и инфлуенсър Стефан Попов – Chefo е споделял във видеата си за битката с паник офанзивите и натрапчивите мисли, които е имал. Той споделя пред почитателите си и по какъв начин се е справил с тях. 

Антоанет Попова Янг

Инфлуенсърката е споделяла голям брой видеа, в които разказва психологичните проблеми, с които се е борила, паник офанзивите и антидепресантите. Антоанет цели с видеата си да помогне и да други младежи, които са попаднали в нейното положение. 

Изображение: https://www.instagram.com/monikaavalerieva/
https://www.instagram.com/b_lyanish/
https://www.instagram.com/kristian_kostov_official/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР