Прясно приготвените ястия са считани за най-полезни. Но това правило

...
Прясно приготвените ястия са считани за най-полезни. Но това правило
Коментари Харесай

Защо вареният ориз става по-полезен, след като престои една нощ в хладилника?

Прясно приготвените ястия са считани за най-полезни. Но това предписание има изключение и то е обвързвано с варения ориз, който става по-полезен, в случай че се охлади след топлинна обработка.

Факт е, че в него се съдържа огромно количество нишесте. След като вареният ориз се остави да престои една нощ в хладилника, това съединяване се трансформира в стабилно нишесте. Във втората си вариация то дава доста по-големи изгоди на тялото.
Най-доброто домашно средство за ободряване на въздуха
Освежители за въздух можем да си закупим от магазина. Не постоянно обаче се оказва, че те са добра концепция за нас. Понякога миризмите са толк...
Прочети повече
Защо вареният ориз, който е прокиснал в хладилника една нощ, е потребен за вас?

Устойчивото нишесте се усвоява по-бавно от организма. В резултат на това се заобикаля вероятността от скокове в равнищата на кръвната захар.

Устойчивото нишесте минава постепенно през червата, до момента в който стигне до дебелото черво. Там то стартира да работи като фибри, които служат за храна на " положителните " бактерии.

До този извод стига доктор Судхеър Джеймс, който е началник на екипа в Колежа по химични науки, Шри Ланка. Неговите констатации бяха показани на 249-та национална среща и ревю на ACS.

" След като тялото ви преобразува въглехидратите в глюкоза (захар), всяко остатъчно гориво се трансформира в полизахариден въглехидрат, наименуван гликоген. Вашият черен дроб и мускули съхраняват гликогена за сила и бързо го трансформират назад в глюкоза, в случай че е належащо. Проблемът е, че непотребната глюкоза, която не се трансформира в гликоген, в последна сметка се трансформира в мазнини, което може да докара до затлъстяване ", споделя доктор Джеймс.
Това е от огромно значение за хората, страдащи от наднормено тегло, захарен диабет и артериална хипертония.
Сложете тези подправки в ориза и ястието ще е ВЪРХЪТ
Оризът е измежду най-харесваните и желани зърнени храни. Можем да го приготвим печен, варен, даже да го прибавим към сладкиши. Резул...
Прочети повече
Охладеният ориз има още едно потребно свойство - потреблението му понижава риска от рак на червата и усъвършенства функционалността на стомашно-чревния тракт.

Екипът на доктор Джеймс опитва с 38 разнообразни типа ориз от Шри Ланка. Разработеният от него нов метод за готвене на ориз усилва наличието на резистентно нишесте в него - фактор, който може да помогне за попречване на здравословни положения като затлъстяване и диабет вид 2.

При приготвянето на ориза екипът прибавя една чаена лъжичка кокосово масло към вряща вода. След това следва добавяне на половин чаша ориз и варене в продължение на 40 минути, макар че откривателите са на мнение, че този развой може да продължи 20-25 минути. Следва слагането на ориза в ледник за 12 часа. Този способ усилва наличието на стабилно нишесте цели 10 пъти, написа електронното издание drwf.org.uk.

Какво е значимо да запомните?
Оризът може да се постави в хладилника, незабавно откакто го сварите. Не е нужно да чакате ястието да изстине. Не е желателно да го оставяте на стайна температура за дълго време.

Запомнете, че в случай че желаете да консумирате ориза охладен, тогава е належащо да го готвите няколко минути по-дълго.
Ето за какво кафявият ориз е по-полезен от белия
Кафявият ориз е надалеч по-полезен от белия. Има редица изследвания, които демонстрират изгодите от пълнозърнестите храни и оризът е една от тя...
Прочети повече
Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или със съответния експерт по здравословно хранене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР