Провокиращо размисъл ново откритие на екип от учени, изследвали изображения

...
Провокиращо размисъл ново откритие на екип от учени, изследвали изображения
Коментари Харесай

Пак видяха гъби на Марс

Провокиращо размисъл ново изобретение на екип от учени, изследвали изображения на Марс, сочи, че повърхността на Червената планета изобилства от гъби и гъбички, които могат да бъдат следени с течение на времето. Интригуващата догадка е изложена в публикация, оповестена тази седмица в списание Advances in Microbiology. 
Изследователите разгледали поредни изображения, направени от Opportunity Rover и спътника HiRISE, който обикаля към Марс и забелязали обекти на повърхността на Марс да се трансформират фрапантно по метод, който допуска, че те може би са живи.
Екипът отбелязва, че на първата фотография „ девет сферични и полусферични екземпляра лежат върху грубозърнестия пясък на Meridiani Planum “. Три дни по-късно, на друго изображение се вижда, че те са към този момент 12. 12 необичайно завършени формирания на едно и също място. В проучването написа още за няколко случая, в които учените виждат на фотосите от повърхността на Марс разнообразни „ плесени, лишеи, водорасли, метаногени и редуциращи сяра типове “. В хипотезата си те настояват, че другите типове гъби порастват в цикли, които са в сходство със сезоните на Червената планета.
Ако всичко това ви звучи познато, това е по този начин, тъй като теорията за „ гъбите на Марс “ се популяризира от  2004 година, когато сферичните странности, видяни за пръв път от Mars Global Surveyor, бяха доказани и снимани от Opportunity Rover. С течение на времето тези изумителни дребни неща се трансфораха в противоречив въпрос, защото учените от галактическата организация споделят, че те са просто минерална групировка, известна като хематит. 
Въпреки това, за разлика от самите гъби, хипотезата за марсианските гъби продължава да никне ту тук, ту там на всеки няколко години.
Както можете да допуснете, преобладаващата част от международната астрономическа общественост е скептична към концепцията, че Червената планета гъмжи от гъби и гъбички, университетските мозъци настояват, че суровите условия на Марс не са удобни за такива организми. Но ето, имаме нов документален епизод от сериала „ Гъби на Марс " и неговите сценаристи настояват, че фотосите са достоверни и няма две отзиви по въпроса за органчните израстъци на Червената планета.


Изглежда, че дебатът е малко евентуално да завърши, до момента в който не се развие по-трайно човешко или роботско наличие на Марс, с цел да могат да бъдат прегледани по-подробно тези странни сферички. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР