Провинция Хайнан в Южен Китай прави съоръжение за производство на

...
Провинция Хайнан в Южен Китай прави съоръжение за производство на
Коментари Харесай

Фабрика в Китай пуска поточна линия за производство на космически сателити

Провинция Хайнан в Южен Китай прави оборудване за произвеждане на галактически спътници, до момента в който най-южният ракетен център на страната се приготвя за възходящ брой комерсиални изстрелвания, оповестява CGTN, представен от радио Китай. Фабриката ще сглобява спътници в индустриални линии, сходни на тези в автомобилната промишленост. Така доста ще се понижат разноските за галактически планове и ще се подтиква комерсиалната галактическа промишленост на Китай. „ Очаква се годишното произвеждане да доближи 1000 спътника “, сподели Лиу Ботао, основен инженер в Пекинския институт за планиране на галактически кораби.

Експерти от национални аерокосмически институти и търговски галактически компании се събраха в Хайнан, с цел да обсъдят дизайна на оборудването, тъй че да може да обслужва огромния брой комерсиални изстрелвания в бъдеще. Сателитите нормално се създават един по един за планувана цел и такива еднократни планове постоянно идват с несъразмерни разноски. Фабриката ще помогне на частни компании да изпратят спътниците си в космоса на по-достъпна цена.

Освен това фабриката ще бъде издигната покрай стартовите площадки в североизточния град Уънчан в Хайнан, с което ще се понижат транспортните разноски. „ В предишното спътниците са били създавани в цялата страна и по-късно са изпращани до Хайнан. С помощта на фабриката ще можем да изстреляме спътниците, откакто бъдат издигнати “, сподели Джан Чънхао, шеф на административното бюро на Wenchang International Aerospace City.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР