Проверките за укриване на данъци се отразяват най-негативно на UBS,

...
Проверките за укриване на данъци се отразяват най-негативно на UBS,
Коментари Харесай

Частното банкиране в Европа е отчело първата си загуба от 2009 г.

Проверките за укриване на налози се отразяват най-негативно на UBS, Credit Suisse и Julius Baer.

© Michael Buholzer Още по тематиката
Швейцарски банки не желаят да дават данни на корумпирани страни

Лобирането им за специфична уговорка е подложено на критика като опит да крият клиентите си
18 юни 2017
Банките са пред изкушението на старите неточности

Слабото търсене на заеми и свръхликвидността може да доведат до още по-ниски лихви на пазара
3 яну 2016

Частното банкиране в Европа е отчело първата си загуба от 2009 година насам, оповестява Financial Times. За 2016 година общата облага в бранша се е намалила с 10% по отношение на предходната година. Поделенията за частно банкиране на огромните финансови институции ръководят средствата на богати клиенти с най-малко 1 млн. валутни единици, които в Европа са над 11 трлн. евро

Проучването на Mckinsey

Проучване на консултантската компания Mckinsey демонстрира, че отрицателните резултати са резултат от спад на новите парични потоци от клиентите и неспособността на банките да лимитират възходящите разноски през годините. Ниските лихви, слабата волатилност на пазарите и пренасочването на частни средства към пасивни фондове също са измежду основните аргументи за спада на приходите.

И още - ограничаващите ограничения и акциите на държавните управления против укриването на налози и пране на пари с последвалите от тях санкции, са блъснали също финансови резултати, се показва в отчета. Швейцарските банки са най-големите пострадали. Поради това огромна част от вложителите са се отдръпнали от швейцарските UBS, Credit Suisse и Julius Baer.

Себастиан Лакроа от Mckinsey дефинира обстановката като " сигнален знак " за частните банки в Европа. Той съобщи, че е належащо " да са готови за сложни години ", в които да понижат разноските, да трансформират своите артикули и услуги и да дефинират профила на клиентите, които считат да обслужват. " Ако частните банки в Западна Европа желаят да подобрят финансовите си резултати, би трябвало да престуктурират бизнес модела си. ", безапелационен е Лакроа. 40% oт банките регистрират чисто евакуиране на потребителски средства, а 1 на всеки 10 е претърпяла загуби за предходната година. Очакванията са равнищата на приходите на частните банки за 2017 година да останат ниски, написа в прогнозата на консултантската компания.

Мнения и препоръки

Изпълнителният шеф на най-голямата банка за ръководство на частни активи в света UBS – Дирк Клий, е на мнение, че сега " напрежението върху частните банки е голямо " и не вижда излаз от обстановката. Той изясни, че UBS е вложила към 1 милиарда $ в софтуерната стратегия за понижаване на разноските и цифрово обслужване на клиенти One Wealth Management Platform.

Рей Суда от основаната във Англия консултантска компания Millenium Associates поучава частните банки да понижат заплатите на мениджърите си, в случай че желаят да възстановят положителното си показване. Той добави, че е нужно частните банки в Европа да изготвят тактика, посредством която да бъдат построени " мощни връзки с клиентите ", както и да са отворени към евентуални сливания. " По този метод ще могат да придобият нови активи. ", твърди Суда.

Анализът на Mckinsey демонстрира, че приходите на частното банкиране в Европа по отношение на активите му се е намалило до 77 базисни пункта, което е много под 96 б.п. през 2007 година Очаква се до края на 2020 година активите за частно ръководство в Европа да доближат 16.2 трлн. евро, което е повишаване с по 4% на година. Темп, който ще е много по невисок от този в Съединени американски щати и Китай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР