„Проверките в Александровска болница са одити, които ръководството на болницата

...
„Проверките в Александровска болница са одити, които ръководството на болницата
Коментари Харесай

Няма да съкращават 50% от Александровска

„ Проверките в Александровска болница са одити, които управлението на болничното заведение поръча. Обикновено всяко ново управление започва с насочване в обстановката. За да разберем какво намираме възложихме одити “, съобщи в предаването „ Лице в лице “ по бТВ Атанас Атанасов - изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Александровска “.

По думите му те са направени от самостоятелни външни специалисти, които са имали задача да дадат справедлива картина на комерсиалното сдружение.

Финансовото положение е пагубно, защото счетоводната загуба надвишава 70 млн. лв., а просрочените отговорности надвишават 35 млн.

Това са тревожни данни, които слагат управлението на лечебното заведение в съществено предизвикателство по какъв начин да бъде избавена от прекратяване на активността тази толкоз значима болница.

„ Проблемите са доста, те са свързани както с управнически решения, по този начин и със самия модел на финансиране на системата “, изясни доктор Атанас Атанасов.

Той съобщи, че няма да се редуцира 50% от личния състав, нито ще се редуцират на 50% леглата в болничното заведение.

„ Със заповед съм определил две работни групи, едната със задача да създаде възстановителен проект, а другата да актуализира вътрешните правила за образуване на работни заплати “, изясни изпълнителният шеф на Александровска болница.

По думите му има оферти да се обединят някои от клиниките, които правят дублиращи се действия. Редукция на леглата ще има, само че тя няма да е 50%, а ще бъде друга в другите структури, уточни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР